Svetlobni učinki ustvarjajo edinstveno vzdušje v prostoru in so zato nezamenljivi. Poleg osnovne razsvetljave, ki jo potrebujemo za opravljanje vsakdanjih dejavnosti, svetloba dejavno sodeluje pri oblikovanju značaja prostora in njegovi izraznosti.

Trendovska poudarjena svetlobna telesa

Poudarjena svetlobna telesa so trendovska in se pojavljajo v vseh delih doma – v predprostoru, kuhinji, dnevni sobi, jedilnici, kopalnici … Še posebno veliko je lestencev najrazličnejših izvirnih in neobičajnih oblik, ki pa se lepo vključijo v praktično vse stile notranje opreme. Zato pri izbiri takšnega dekorativnega svetila ne morete zgrešiti.

Igra oblik ter svetlobe in senc

Domiselno oblikovani lestenci iz stekla, plastificiranih materialov, kovine ali papirja so čudovit okras, z dnevnimi in nočnimi svetlobnimi učinki pa soustvarjajo skupen vtis prostora. Nenavadne oblike pritegnejo pozornost čez dan, zvečer pa interjer napolni igra svetlobe in senc, ki je toliko bolj razgibana, kolikor razgibane oblike je svetilo.

Za lažje kombiniranje v nevtralni barvi

Lestenci so lahko geometričnih ali povsem domišljijskih oblik, njihov učinek pa lahko še poudarite s stoječimi ali namiznimi svetilkami v enakem slogu. Zaradi poudarjene oblike so moderna svetlobna telesa največkrat v beli ali kateri drugi nevtralni barvi, ki jih je mogoče enostavno vključiti v barvno shemo interjerja. Če ste nekoliko bolj drzni, si omislite barvna svetila, vendar naj se ta ujemajo z notranjo opremo.

Vir: www.interijernet.hr