V najmočnejši hokejski ligi na svetu sta znani moštvi, ki se bosta v velikem finalu pomerili za Stanleyjev pokal. To je uspelo novincu Vegasu, ki v tej sezoni preseneča vse in je na predzadnji stopnici suvereno izločil Winnipeg (4:1), in Washingtonu, ki je po srditem boju s 4:3 premagal Tampo. Hokejisti Vegasa v končnici vse rušijo pred seboj in so v dosedanjih treh serijah svojim nasprotnikom prepustili le tri zmage. Njihov zadnji nasprotnik Winnipeg jim ni segel do kolen, saj je dobil le tekmo. Vegasu je tako uspel poseben podvig, saj se je v štirih največjih ekipnih športih v ZDA v zadnjih 50 letih le enkrat pripetilo, da je novinec napredoval vse do finala. Kot zadnjemu je to uspelo moštvu lige NHL, St. Louis Bluesu, v sezoni 1967/68. »Vsi rekordi in dosežki ne pomenijo ničesar, če na koncu ne osvojiš naslova. Menim, da nam je ostalo še dovolj goriva,« ostaja miren center Jonathan Marchessault, ki je v seriji vknjižil 7 točk (4 goli in 3 podaje) in imel velike zasluge za napredovanje. Vegasu se bo v finalu po robu postavil Washington, ki je odpor Tampe strl šele po sedmih tekmah. Washington se je tako drugič v zgodovini uvrstil v finale, prvič se je to zgodilo v sezoni 1997/98, ko ga je Detroit porazil s 4:0. Med igralci Washingtona se je napredovanja še posebej razveselil kapetan Aleksander Ovečkin, ki bo prvič po 13-letnem igranju v NHL nastopil v finalu. »To je neverjetno, sploh ne morem pojasniti svojih čustev. Komaj čakam, da igramo v finalu,« je odleglo Rusu, ki je z 22 točkami (12 + 10) drugi najučinkovitejši igralec v končnici. Prva tekma finala bo v noči s ponedeljka na torek v Las Vegasu.

Kelti s prvo zaključno žogo

V košarkarski ligi NBA potekajo ogorčeni boji za uvrstitev v finale. Temu dosežku so še najbližje Boston Celticsi, ki v finalu vzhoda proti Clevelandu vodijo s 3:2. Peta tekma je bila na sporedu v noči na četrtek v Bostonu. Takrat so gostitelji Clevelandu dopustili le 83 točk (96:83) in v svoji dvorani v končnici še naprej ostajajo neporaženi (10-0). Domači junak je bil novinec Jayson Tatum, ki je devetič v končnici presegel mejo dvajsetih točk (24) in mu le še ena takšna tekma manjka do rekorda novincev, ki ga drži Kareem Abdul Jabbar. Zelo zanimivo je tudi v finalu zahodne konference, kjer sta Houston in Golden State izenačena na 2:2. Aktualni prvaki iz Ohia so se z gostovanja v Houstonu vrnili z ugodnim izidom 1:1 in na tretji tekmi povsem deklasirali rakete s 126:85 za vodstvo v seriji, vendar so se pri Houstonu hitro zbrali in četrto tekmo dobili s tesnim izidom 95:92, kar obeta še napeto serijo.

Domači poraz Delamee Mlinarja

V ligi MLS je v nedeljo nastopil občasni slovenski reprezentant Antonio Delamea Mlinar, čigar New England Revolution je doma izgubil proti Columbusu (0:1). Slovenski branilec je tekmo začel v prvi postavi in bil zamenjan v 52. minuti ob izidu 0:0. Njegovim soigralcem v nadaljevanju ni šlo po načrtih, v 85. minuti je za zmago gostov zadel Lalas Abubakar. New England je doživel drugi poraz na zadnjih štirih tekmah, vendar še vedno ostaja v zgornji polovici lestvice. Klub je na 6. mestu vzhodne konference (17 točk), v kateri vodi Atlanta (25). Na zahodu je prvi Sporting Kansas City (24), drugi je Los Angeles FC (20), tretji pa Portland (17).