Na prvo mesto sta se prebili že v torek ter sta v sredo, predzadnji dan prvenstva, še povečali prednost pred zasledovalkami. Po uspešnem nastopu v regati za medalje sta zbrali 58 točk. Drugi sta bili Nemki Friederike Löwe in Anna Markfort (78), tretji pa drugi Nemki Nadine Böm in Ann-Christin Goliass (82).

Slovenki sta prvenstvo začeli z zmago v prvem plovu, v drugem in tretjem plovu pa sta jadrali nekoliko slabše in padli na osmo mesto. V nadaljevanju sta do prepričljive zmage stopnjevali svoje dosežke in osvojili zlato ter kronali izide zadnjega obdobja.

Po predzadnjem dnevu tokratnega EP sta imeli 54 točk in bili 13 točk pred drugouvrščeno izraelsko posadko v sestavi Gil Cohen in Noa Lasyr, štirinajst pa pred tretjeuvrščenima Frederiko Löwe in Anno Markfort. To je pomenilo, da bi lahko v finalni regati osvojili šesto mesto in bi osvojili evropsko lovoriko ne glede na uvrstitve preostalih posadk.

Toda v zadnjem plovu nista ničesar prepustili naključju in sta zaostali le za Švicarkama Lindo Fahrni in Majo Siegenthaler, ki sta končali na skupnem šestem mestu. Friederike Löwe in Anna Markfort sta bili v finalni regati peti in v končni razvrstitvi za Mrakovo in Macarolovo zaostali za 20 točk.

To je drugi evropski naslov za članici portoroškega Pirata v razredu 470, potem ko sta si zlato prijadrali julija 2015 v Aarhusu. Aprila 2016 sta na EP na španski Mallorci osvojili bronasto kolajno. Maja 2017 v Monaku nista mogli nastopiti in braniti brona, saj je bila Macarolova poškodovana.

S tretjim mestom v Solunu leta 2017 pa sta dosegli največji uspeh na svetovnih prvenstvih, leta 2016 pa sta bili v Riu de Janeiru do zadnjega v boju za olimpijsko medaljo, na koncu pa sta zasedli šesto mesto.

Mrakova in Macarolova sta že zmagali v svetovnem pokalu v tej sezoni; januarja letos sta slavili na drugi tekmi v Miamiju. Oktobra lani sta bili na uvodni tekmi pokala v japonskem Gamagoriju osmi.

Konec aprila sta na svetovnem pokalu v Hyeresu zasedli končno peto mesto; peti sta bili tudi v regati za medalje. Avgusta lani sta bili tretji v danskem Aarhusu na testni regati za naslednje svetovno prvenstvo v olimpijskih razredih, tam sta osvojili tudi prvi evropski naslov, prav na SP v Aarhusu pa bodo letos podelili prve vozovnice za olimpijske igre v Tokiu.

Lani sta 22. oktobra na tekmi svetovnega pokala na Japonskem zasedli osmo mesto. Sledila je selitev v Enoshimo, kjer bodo leta 2020 potekali boji jadralcev za olimpijske medalje, kjer sta bili četrti.