Vetra je bilo sprva nekoliko več in kazalo je, da jim bo morda uspelo izpeljati celo tri regate, a je ta skozi dan slabel in zadnjo, tretjo regato, so morali predčasno prekiniti.

»Danes je bilo vetra nekoliko več, v prvi regati do 15 vozlov, vendar je iz regate v regato padal in na koncu, v tretji regati, čisto upadel. Regato so prekinili v drugi orci. Prvi start je bil dober, na prvi boji sva bili že v ospredju, vendar jadranje v krmo ni bilo najboljše in sva z borbo končali šele sedmi. Drugi start je bil katastrofalen, na slabi strani, nato sva morali vložiti ogromno energije, da sva prehitevali eno jadrnico za drugo in na koncu prišli v cilj kot 13. Ponovno nisva izkoristili dneva v najin prid in podarili kar nekaj točk,« je dan pokomentirala Mrakova.

»Dnevi v Hyeresu so zelo dolgi in naporni. V večji skupini jadrnic in na daljših startnih linijah so dobri starti ključnega pomena za dobro uvrstitev. Zato se bova jutri popolnoma skoncentrirali na starte. V najino hitrost jadranja zaupava tako v močnem kot v šibkem vetru, če lahko jadrava na čistem vetru. Jutrišnji dan bo zelo pomemben, da lahko greva v nedeljo v borbo za medalje,« pa je dodala Macarolova.

Med vodilno trojico sta po današnjem nastopu mesti zamenjali drugo- in tretjeuvrščeni. V vodstvu ostaja francoska posadka Lecointre/Retornaz (33 točk), drugi sta zdaj Britanki Mills/Mcintyre (40 točk), tretji pa Španki Mas Depares/Cantero Reina (44 točk).