Če je na drugi tekmi finala državnega prvenstva Krka želela računati na drugačen razplet kot na prvi, je bilo jasno, da potrebuje boljše predstave udarne peterice Marko Jošilo, Paolo Marinelli, Žiga Dimec, Dino Cinac in Domen Bratož. To pot so se izkazali prav vsi omenjeni, kar je zadostovalo za tesno zmago Novomeščanov. Najboljši med dobrimi je bil Marko Jošilo, ki že celotno sezono velja za gonilno silo dolenjskega moštva. Večkrat ga je pohvalil tudi trener Simon Petrov, ki se zaveda, da ima 25-letni Srb pomembno vlogo tudi v slačilnici. Tokrat je Jošilo 15 točkam dodal še deset skokov in s statističnim indeksom 15 postal Dnevnikov igralec druge finalne tekme.

Za njim je pristal slovenski zlati reprezentant Žiga Dimec, ki se je tokrat precej bolje ruval pod obročema proti Jordanu Morganu in Mirzi Begiću ter obračun sklenil pri 17 točkah in osmih skokih. Paolo Marinelli je Krkin voz vlekel predvsem v prvi četrtini in Olimpiji preprečil, da se ni odlepila že na samem uvodu v obračun, kar bi lahko na koncu privedlo do drugačnega razpleta. Na koncu je dosegel 15 točk in pet asistenc ter tako zasedel tretje mesto v izboru. Na četrtem je Dino Cinac (14 točk, osem skokov), ki je ves čas skrbel, da dolenjskemu moštvu na parketu ni manjkalo energije, ob tem pa mu je z nekaterimi potezami uspelo tudi sprovocirati Olimpijine igralce in vnesti živčnost v njihovo moštvo.

Peto mesto in s tem točka v izboru je pripadla Janu Španu (14 točk in sedem asistenc), ki je preudarno vodil Olimpijin napad, a zadel le enega izmed osmih poskusov za tri točke. Ob tem dodajmo, da je Dnevnikov igralec sezone že drugo leto zapored postal Olimpijin Američan Devin Oliver. Na skupni lestvici ima namreč še pred razpletom finala neulovljivo prednost.