Tako kot v polfinalu proti Primorski so se košarkarji Krke tudi v finalu proti Olimpiji po visokem porazu na prvi tekmi uspeli pobrati in priti do izenačenja v zmagah. Novomeščani so sicer v prvem polčasu že zaostajali za 14, a nato niso razpadli, kot so v Stožicah, in bili za to nagrajeni ter prekinili serijo desetih zaporednih uspehov Ljubljančanov. Tretja tekma bo v petek ob 18. uri v Tivoliju.

S prvo zdravstveno nevšečnostjo v finalni seriji se je moral spopasti trener Olimpije Zoran Martić. Avstralec Mitch McCarron si je na prvi tekmi poškodoval roko in ni mogel pomagati soigralcem, zato je bil med dvanajsterico znova Roko Badžim, ki je v zadnjem času mesto v ekipi izgubil na račun Issufa Sanona. Ljubljančani tokrat niso ponovili slabega vstopa v tekmo kot v soboto, za kar sta bila v prvi vrsti zaslužna Devin Oliver in Jordan Morgan. A kljub izjemnima predstavama ju je Martić hitro poklical na klop, nato pa nanju pozabil skoraj do konca druge četrtine. Američana se na klopi kar nista mogla načuditi, zakaj je temu tako, a sta vseeno glasno spodbujala soigralce, ki so na parketu delovali suvereno. V prvi četrtini je Krka korak z Olimpijo držala po zaslugi Paola Marinellija, v drugi pa ni našla odgovora za razpoložen napad gostov.

Novomeški navijači, ki kljub temu da je šlo za finale, niso uspeli napolniti dvorane Leona Štuklja, so bili ves prvi polčas preglašeni s strani Olimpijinih, oživeli pa so šele sredi tretje četrtine, ko so njihovi ljubljenci ujeli priključek in izenačili izid. Krki takrat ni uspelo preiti v prednost, a so potrpežljivo čakali svojo priložnost in jo dočakali sredi odločilnih desetih minut, ko so s prostim metom Domna Bratoža in trojko Dina Cinca povedli za štiri. Ljubljančani, ki so si izborili napad za zmago, a je Jordan Morgan zgrešil odprt met, so tako poklapani zapuščali dvorano Leona Štuklja, med njimi tudi župan glavnega slovenskega mesta Zoran Janković in poslovnež Joc Pečečnik, ki je na tekmo prišel v družbi direktorja Romana Lisca in predsednika Tomaža Berločnika.

»Olimpija je favorit in moštvo, ki hitro uide na 10 ali več točk prednosti. Tudi tokrat jim je to uspelo, a smo držali skupaj, se borili in na koncu se nam je izšlo,« je povedal Krkin Dino Cinac, ki je z nekaterimi potezami uspel izzvati nasprotnika. Trener Olimpije Zoran Martić je obžaloval predvsem veliko število izgubljenih žog: »Štirinajst smo jih izgubili v drugem polčasu, kar nam je odneslo zmago. Je pa bilo glede na slog igre presenetljivo razmerje v prostih metih.«