James Harden je dosegel 30 točk, Chris Paul jih je dodal 27, rakete pa so tudi z učinkovitostjo celotne ekipe v gosteh premagale branilce naslova Golden State Warriors. Zmaga raket je velika tudi zato, ker je ekipa iz Houstona s tem prekinila niz domačih zmag bojevnikov, ki je trajal kar 16 tekem. Golden State je v končnici doma izgubil prvič po finalu 2016, rakete pa so do gostujoče zmage v končnici proti Golden Stateu prišle šele v osmem poskusu.

Curry z 28 točkami

»Vsi vemo, kako težko se je vrniti po zaostanku z 1:3. Ko je čas za zmago, moraš to narediti. Vedeli smo, da moramo zmagati v gosteh in to smo naredili. Tudi doma bo potrebno zmagati, zato Houston, pridi na tekmo, potrebujemo te,« je po tekmi menil Paul in someščane pozval, da ekipo podprejo na naslednji tekmi, ki jo bodo gostile prav rakete.

P.J. Tucker je prispeval 16 ujetih žog, Clint Capella pa 13. Prvi strelec gostiteljev je bil Stephen Curry z 28 točkami, ki pa je zgrešil odločilni met za tri točke in zmago ob zvoku sirene, Kevin Durant je dodal 27 točk in 12 ujetih žog, Draymond Green pa je prispeval 11 točk, 14 ujetih žog in osem podaj.

Zmanjkalo jim je goriva

»V zadnji četrtini nam je zmanjkalo goriva. Nadigrali so nas in to je prevesilo jeziček na tehtnici. To je bila tista težka tekma, kjer je vsak želel pokazati maksimum ... Prepričan sem, da ko si bomo ogledali posnetek, da se bomo pošteno tepli po glavi. Tokrat je psihično zmagal nasprotnik,« pa je po tekmi dejal trener bojevnikov Steve Kerr.

Golden State je namreč uvodno četrtino odprl z delnim izidom 12:0, potem pa v zadnji četrtini vsega skupaj dosegel 12 točk. »To je najvišja raven naše obrambne igre in samo s takšno se lahko vrnemo nazaj v dvoboj. Poleg tega se je nasprotnik malo utrudil v zadnji četrtini, saj je dobro čutil našo obrambo prve tri četrtine,« pa je po tekmi povedal trener Houstona Mike D'Antoni.

Šesta tekma bo v noči na soboto v Golden Stateu, finale lige NBA se začne 31. maja, zmagovalec tega dvoboja pa se bo za šampionske prstane meril z zmagovalcem med Clevelandom in Bostonom, kjer je izid prav tako izenačen na 2:2.

hst