E-šport, oziroma tekmovanje v računalniških igrah, v katerem posamezniki ali ekipe tekmujejo med sabo, dobiva vedno večje razsežnosti, saj posamezna tekmovanja preko računalnikov spremlja že več milijonov gledalcev.

Pri Epic Games so v ponedeljek sporočili, da je nagradni sklad namenjen letoma 2018 in 2019, podrobnosti o delitvi nagradnega sklada pa še niso sporočili, a dodajajo, da bodo to storili v kratkem.

Cilj igre je preživetje

Fortnite Battle Royal je priljubljena računalniška igra, katere cilj je preživetje. Do 100 igralcev se posamezno ali v skupinah pomeri med seboj, pri tem pa igralci med igro zbirajo surovine, ki jih uporabijo za zaščito ali napade na tekmece. Igralno polje se s časom oži, takrat pa so spopadi neizogibni. Sama igra je brezplačna.

Po oceni tehnološkega bloga The Verge, bo igra z denarnim skladom postala ena najbolj donosnih in zato še bolj priljubljena. Obljubljeni znesek je namreč bistveno večji kot pri pri drugih popularnih igrah, kot so Counter Strike, Global Offensive ali League of Legends.