V soboto, 16. junija, od 9. ure naprej bo na stadionu pri Šolskem centru Ptuj potekal prvi Interin otroški tek. Namen dobrodelne prireditve, ki ni tekmovalne narave, je pri otrocih spodbujati gibanje in solidarnost. Zbrana sredstva bodo v celoti namenjena začetku izgradnje prvega motoričnega parka Vrtca Ptuj. Obeta se lep družinski dan, poln gibanja, druženja in zabave na svežem zraku.

Družinski dan na svežem zraku

Na Interin otroški tek so vabljeni vsi otroci, stari od enega leta do osmih let, skupaj z družinami. Razdalja, ki jo bodo organizirano pretekli, bo prilagojena starosti otrok: razdeljeni bodo v kategorije polžki (od 1. do 3. leta, ti bodo lahko tekli skupaj s starši ali skrbniki, in sicer 60 metrov), zajčki (od 4. do 6. leta, tekli bodo 200 metrov) in tigrčki (od 7. do 8. leta, 400 metrov).

Prvih 200 udeležencev bo ob plačilu dobrodelne prijavnine, ki znaša pet evrov, prejelo priložnostne nahrbtnike, napolnjene z darilci (otroška majica, voda, štručka, jabolko, kupona za palačinke in sladoled na prireditvi, vstopnica za kino ter popust za kopanje v termah). Prav vsi otroci, ki bodo pritekli do cilja, pa bodo dobili medalje.

Intera je družbeno odgovorna - bila je že dvakrat prepoznana za najboljšega zaposlovalca Zlate niti, bila je med prvimi v Sloveniji, ki so pridobili certifikat Družini prijazno podjetje in se kot prvo slovensko podjetje pridružila globalnemu gibanju Pledge 1%.

Prireditev je namenjena vsem članov družin in bo doživetje tudi za tiste otroke, ki ne bodo tekli. Na voljo bodo napihljiva igrala, športne igre, ustvarjalne delavnice, poslikave obraza in otroške animacije z bratoma Malek, program pa bo povezovala Urška Vučak.

Za prvi motorični park Vrtca Ptuj

Gibanje v predšolskem obdobju pomembno vpliva na razvoj motoričnih (koordinacija, ravnotežje, moč, gibljivost, natančnost, hitrost in vzdržljivost), pa tudi kognitivnih in socialnih sposobnosti otrok. Primerna zunanja igrala in rekviziti bodo otrokom v vrtcu omogočali naravne oblike gibanja ter jih spodbujali k pridobivanju gibalnih izkušenj.

Celoten prihodek od prijavnine na tek, ki bo obogaten še z donacijo podjetja Intera, bo v celoti namenjen Vrtcu Ptuj za začetek izgradnje motoričnega parka na travniku med njegovima največjima enotama, Marjetica (Med vrti 11) in Narcisa (Raičeva ulica 12).

Pomagati je še lepše kot zmagati

»Dobrodelni otroški tek je nadgradnja Interinih dosedanjih vlaganj v izobraževanje in razvoj otrok iz lokalnega okolja. Naše najmlajše želimo ozaveščati o zdravem načinu življenja, o pomenu gibanja in solidarnosti. Upamo, da ta dogodek postane tudi tradicionalen,« je med drugim dejal Davorin Gabrovec, ustanovitelj Intere.

Direktor Intere Peter Ladič pa dodaja: »Čeprav je naše delo povezano z računalniki in pametnimi telefoni, nam ni všeč, če mladi preveč časa preživijo pred zasloni. Tudi zato želimo družine povabiti ven. Prepričan sem, da bo to zelo lep dan. Za nasvet smo vprašali tudi v velenjsko gazelo Skaza, ki ima s pripravljanjem otroških tekov že nekaj izkušenj.«

Intera, ki je bila že dvakrat prepoznana za najboljšega zaposlovalca Zlate niti med majhnimi podjetji, razvija spletni in mobilni aplikaciji Intrix, rešitvi za upravljanje odnosov s strankami (CRM), podjetje je prepoznano tudi po svoji etični drži in družbeni odgovornosti. Med prvimi v Sloveniji so pridobili certifikat Družini prijazno podjetje in se kot prvo slovensko podjetje pridružili globalnemu gibanju Pledge 1%. Gre za mednarodno mrežo uspešnih podjetij, ki so se prostovoljno zavezala, da bodo vsaj en odstotek svojih virov (kapitala, dobička, produkta in/ali časa zaposlenih) namenjala podpori lokalnemu okolju. Intera te deleže že vsa leta močno presega. Intera upravlja prvi ptujski coworking prostor Kreativnica. slo