Konec tedna je bil namenjen predstavitvi treninga borilnih veščin, pri katerem so sodelovali gostje Rimskih term in se naučili osnovnih udarcev in elementov. Spoznali so tudi bistvo borilnih veščin, ki jih strokovnjak Denis Porčič - Chorchyp uči na treningih v svojem klubu. Številni vadeči so se preizkusili v različnih vajah z lastno težo, ki so bile še dodatno otežene z elastikami kbands, in se zabavali ob vodni vadbi v bazenskem kompleksu term.

Chorchyp vadbo borilnih veščin in z lastno težo priporoča vsem starostnim skupinam, saj je prilagojena sposobnostim osebe, ki se je udeleži. Najpomembneje je, da se oseba sama odloči, da se bo vadbe udeležila in naredila nekaj za svoje zdravje, samopodobo in samozavest.

Chorchyp borilne veščine poučuje že več kot deset let, funkcionalno vadbo kickfit, ki jo je razvil sam s pomočjo dolgoletnih izkušenj treniranja ljudi, pa poučuje zadnja tri leta. Priznava, da so vsi dosedanji udeleženci kickfita navdušeni, saj se prerodijo.  Ljudje, ki se z željo po vadbi obrnejo na Chrochypa, dobijo mentorja in osebnega trenerja. Sogovornik je namreč mnenja, da mora dober vaditelj najprej sam osvojiti znanja borilnih veščin in vadbe z lastno težo. Bistveno je tudi, da ima pozitivno energijo in začuti ljudi, ki potrebujejo pomoč oziroma napotek za kakovostnejše življenje.

Vpliva na zmanjševanje stresa in umirjanje uma

Vadba ima fizičen in psihičen vpliv na posameznika, saj trener z njo najprej poskrbi za oblikovanje telesa in dvig fizičnih sposobnosti. Prav tako pozitivno vpliva na zmanjševanje stresa in umirjanje uma. Notranje ravnovesje je najpomembnejše tako za nas kot tudi za našo okolico. Čim bolj umirjeno življenje pomaga pri vzdrževanju normalne ravni krvnega tlaka in varuje pred drugimi obolenji. Denis Porčič na splošno svetuje, da pred spanjem umirite svoje misli in ne razmišljate o neprijetnih dogodkih. V vesolje pošiljajte pozitivne afirmacije. Poleg naštetih elementov svetuje še pravilno in uravnoteženo prehrano.

V 20-letnem treniranju borilnih veščin se je Denis naučil ogromno o tem, kaj potrebujeta um in človeško telo. Na podlagi izkušenj je razvil vadbo, ki je zelo primerna za osebe,  ki si ne želijo fizičnega kontakta v borilnih veščinah, vseeno pa bi radi bili del teh borilnih veščin. Iz tega je nastala funkcionalna vadba kickfit. Vadba je sestavljena iz elementov borilnih veščin, udarcev rok in nog. Poleg tega vsebuje ogromno vaj z lastno težo in z elastikami, ki pomagajo pri oblikovanju našega telesa. Zadnji in zelo pomemben element so vaje za umirjanje uma in zavedanja sebe in svojega telesa.

Vadbo se da osvojiti oziroma naučiti za zdaj na štirih lokacijah na Gorenjskem, in sicer v Kranjski Gori, na Jesenicah, v Lescah in Kranju, kjer ekipa Chrochypa deluje kot klub borilnih veščin Samurai. Želja in cilj Chrochypa je, da vadbo letos pripelje tudi v Ljubljano in na Štajersko, saj si želi, da bi lahko vsem, ki jih to zanima, ponudil sprostitev in možnost, da hkrati nekaj naredijo za svoje telo.