V začetku meseca so uslužbenci lokala v mestu Hangzhou policiji prijavili sumljiv kovček, ki ga je nekdo pustil za sabo. Ko so ga odprli, so v njem našli lepo vsoto gotovine (okoli 314.000 ameriških dolarjev).

Uspeli so izslediti lastnika, ki je v zagovor povedal, da je bil denar namenjen njegovemu nekdanjemu dekletu, s katerim bi se moral dobiti v lokalu. Na Kitajskem namreč vedno bolj koristijo prakso, da tisti, ki je prekinil zvezo, drugemu plača nekakšne »stroške razmerja«.

Res je, da zveza, sploh v tistih začetnih obdobjih, ko se za hrano, pijačo, razna darila, zapravlja več, kot bi sicer, lahko posameznika udari po žepu. Tako so se na Kitajskem domislili načina, kako bi tistemu, ki je iz razmerja odšel »prizadet«, nekako pravično povrnili »stroške«, ki si jih je s tem ustvaril. Tisti, ki stroške večinoma krijejo, so moški. To najverjetneje izhaja iz tradicije, kjer je bil tudi v razmerju moški tisti, ki je bil finančno močnejši.

Finančna izmenjava, ki se načeloma odvija v procesu ločitve, se je na Kitajskem tako začela uporabljati tudi v neformalnem statusu razmerja. Raziskovalci, ki so se pričeli ukvarjati z novonastalim fenomenom pravijo, da je ta posledica kapitalističnih časov, nekateri pa menijo, da bi lahko bil nekakšna posledica preteklosti, ko so bile kitajske ženske finančno odvisne od moških.