Da je njihov ljubljenček res nekoliko nenavaden, se je družini Su Yun zazdelo pred nedavnim, ko je pes začel izkazovati velik talent, pa tudi veliko voljo za hojo po zadnjih tacah.

»Večji, kot je bil, bolj je spominjal na medveda,« je za lokalne medije dejala Su Yun, podeželanka, ki z družino živi blizu mesta Kunming v provinci Junan na jugozahodu države. »Malce se bojim medvedov,« je še dodala.

Medved je medtem že menjal svoje bivališče. Namesto v stanovanju družine Yun sedaj živi v zavetišču za divje živali. Kot piše Independent, je družina po vseh znakih, ki so kazali na to, da z njimi živi res nadvse nenavaden pes, na pomoč poklicala zavetišče. Osebje iz zavetišča je bilo nad videnim – medvedom, ki živi v stanovanju – precej zgroženo. Medvedu so najprej dali pomirjevalo, nato pa so ga pripravili za transport.

Podobne zamenjave so pripetijo kar pogosto

Izkazalo se je, da gre za medveda ogrožene vrste azijski črni medved, ki bi na črnem trgu dosegel ceno več tisoč dolarjev. Družina je, prepričana, da kupuje tibetanskega mastifa, psa predlani kupila na počitnicah. Sram, ki ga najverjetneje občuti lastnica Su Yun, je morda nekoliko manjši, ker se podobne zamenjave na Kitajskem dogajajo precej pogosto.

Pred dnevi smo pisali o lastnici psa, za katerega se je izkazalo, da je pravzaprav lisica. Lastnica lisice je potrebovala dva meseca, da je ugotovila, da se njen ljubljenček oglaša nekoliko nenavadno in da ima nadvse gosto dlako. Kot navaja Independent, je marca nek možakar v gozdu v provinci Junan naletel na zapuščenega psa, ki ga je odpeljal domov in zaprl v kletko. Kmalu se je izkazalo, da je tudi njegov pes pravzaprav medved. Zakaj imajo na Kitajskem precej pogoste težave s prepoznavanjem psov, ni jasno.