Damjan Murko je v četrtek kot častni gost nastopil na rojstnem dnevu ljubljanske pivnice, kavarne in nočnega kluba Franci na balanci, nekaj več obiskovalcev pa se je v soboto zbralo v ljubljanskih Stožicah, kjer je dva večera zapored nastopal postavni španski popevkar Enrique Iglesias. Koncert bo predvidoma še dolgo podoživljala 21-letnica, ki jo je k sebi na oder povabil v soboto, zagotovo pa ga bo v spominu ohranil tudi starejši gospod, ki se je udeležil nedeljske reprize. Po poročanju spletnega portala siol.net je Iglesias v nedeljo na oder namreč povabil moškega, starega okoli šestdeset let, a ta ni bil za stvar, pevec pa je zato ostal v zadregi. »Ni se mu hotel pridružiti, čeprav mu je zvezdnik prigovarjal kar nekaj časa. Nazadnje mu je vrgel mikrofon, obiskovalec se mu je lepo zahvalil za priložnost in mu zaželel, naj uživa, ter mu mikrofon vrnil,« pišejo na portalu in nadaljujejo, da se je pevec zahvalil nazaj, potem pa začel izvajati pesem Knockin’ on Heaven's Door Boba Dylana. Sicer ni znano, ali je Enrique Iglesias pesem o bližnjem srečanju s stvarnikom načrtoval vnaprej ali pa se je za skladbo odločil po tem, ko je dobil košarico, a tovrstna namigovanja gospodu v zrelih letih se v vsakem primeru zdijo kar malo nesramna potegavščina.

Dobrodelni poslovneži o dobroti zaposlenih v tekstilni industriji

Namesto o smrti je komentator Andrej Hofer razmišljal o svetli prihodnosti otrok. V soboto zvečer so na prvem programu Televizije Slovenija namreč prenašali finalni izbor letošnje, že 63. Pesmi Evrovizije, ki je tokrat potekala v Lizboni. Proti uvodnim pričakovanjem je bil končni izbor zanimiv tudi domačim gledalcem, saj se je v družbi finalistov znašla celo slovenska predstavnica Lea Sirk s popevko Hvala, ne. Kar štiriurno dogajanje, v večini sestavljeno iz počasnih in še počasnejših balad, je za nacionalko v živo že tradicionalno interpretiral Andrej Hofer. Tudi tokrat je stavil na sproščene pripombe in prispodobe, ki so jih na družbenih omrežjih že pred leti poimenovali hoferizmi. »Če si jih boste zapomnili do konca, bravo bravo, aplavdiram,« je komentiral uvodno predstavitev štirih portugalskih voditeljic izbora, v nadaljevanju pa razmišljal še o negotovi prihodnosti sveta. »Otroci so naša prihodnost. Tisti, ki jih imate, se sprašujete, kaj jih čaka. Jaz pravim, veliko lepega, veliko dobrega, upanje umre zadnje,« je naveličano zavzdihnil.

Še sreča, da za lepši svet in svetlo prihodnost skrbijo mednarodne dobrodelne organizacije, kot je Lions klub. V reviji Suzy smo od guvernerja slovenske izpostave, »poslovneža in dobrotnika« Marka Gospodinjačkega na primer izvedeli, da moramo stremeti k idealni družbi, kjer bomo vsi varni in srečni, pa tudi, da ima Lions klub vizijo postati »globalna dobrodelna velesila«, ki bo do leta 2021 pomagala 200 milijonom ljudi po svetu. Gospodinjački je reviji še zaupal, da je po obisku tečaja meditacije v Katmanduju postal budist, kar je priročno tudi v poslovnem življenju, saj tam vedno iščeš način, da bi se poslovni partner dobro počutil. Predvsem pa se je naučil hvaležnosti. »Vse, kar imamo, vse naše ugodje in udobje, je zavoljo dobrote drugih. Obleko, ki jo nosim, je nekdo sešil, čaj, ki ga pijem, je prinesla natakarica. Gojiti moramo hvaležnost za vse,« je predstavil svoj pogled na zaposlene v tekstilnih tovarnah in ponudnikih storitvenih dejavnosti, za katere smo doslej verjeli, da v izkoriščevalskih pogojih klavrno plačanih služb bolj kot zaradi lastne dobrote vztrajajo iz potrebe po golem preživetju.

Bernarda Žarn kmetuje brez petk

Tiste, ki bodo z zagotavljanjem prijaznejših pogojev za življenje skrbeli, da se dobri ljudje ne znajdejo v milosti dobrodelnih organizacij, torej domače politične kandidate, so medtem analizirali v Nedeljskem Dnevniku. Namesto predvolilnim obljubam so se tokrat posvetili bontonu oblačenja in strokovno znanje na izbrano temo je prispevala Jelka Vrh, direktorica agencije Kreativa, kjer organizirajo lepotna tekmovanja. Gospa meni, da v poplavi strogih moških oblek načela svoje stranke na soočenjih z oblačili najprimernejše izraža sproščeno napravljeni vodja Levice Luka Mesec, ustrezno svoji politični opciji pa se oblači tudi Andrej Šiško iz Piratske stranke, ki bi po njenem s čepico in »nekakšnim amuletom sreče« okoli vratu bolj sodil »na kakšno VIP-navijaško ložo«. Primerno priložnosti se po poročanju revije Zvezde uredi tudi televizijska voditeljica Bernarda Žarn. Kljub temu da je pred kamero vselej brezhibno urejena, se blišču odpove, ko pomaga staršem na domači kmetiji. »V vinograd se poda brez ličil, razkošnih oblek in petk, a kljub temu je še vedno zelo privlačna ženska,« so, da ne bo nesporazuma, kakšna se odpravi na njivo, posebej poudarili v Zvezdah.

O novostih na področju ženskih hormonov smo se izobraževali v reviji Suzy, kjer so se pogovarjali z Vesno Juvan, svetovalko za ženske, direktorico »akademije za harmonijo življenja« in svetovalko za »vibracijsko kineziologijo«, ki vodi delavnice za »maternice z odgovornimi lastnicami«. Juvanova, ki na domačem trgu nedvomno predstavlja konkurenco Savini Atai, že uveljavljeni strokovnjakinji za superživila in »aktivacijo zlatih hormonov«, je sicer napisala knjigo z naslovom Rdeča zarja in tam predstavila rezultate raziskave 50 odtenkov menstruacije. Več o njenih izsledkih in navodilih za produktivnejše prestajanje menstrualnega cikla je na voljo udeleženkam delavnic in bralkam knjižne uspešnice, smo pa izvedeli, da ženski mesečni cikel lahko primerjamo z letnimi časi in da kratica PMS lahko pomeni tudi »Pojdi malo v sebe«.

Ravnodušnih nas ta teden spet ni pustila vztrajno zanimiva, da ne rečemo kar najljubša rubrika v reviji Zvezde, torej anketa s slavnimi. Tokrat smo v vprašalniku o jutranjih navadah izvedeli, da Danica Lovenjak nerada vstaja zgodaj, Gianni Rijavec dneva ne zna začeti brez jutranje telovadbe, v bolj zdravstveno osredotočeni anketi z naslovom »Oh, ta cvetni prah!« pa smo se seznanili, koga od znanih pesti ta spomladanska nadloga. To sta med drugim nekdanji nogometaš Sebastijan Cimerotić, ki mu tablete ne pomagajo vedno, pa tudi resničnostna zvezdnica in kuharica Salome, ki pravi, da cvetni prah kakšen dan čuti, kakšen dan pa tudi ne.