Pestro družabno življenje je imela v preteklem tednu predvsem znamenita igralka Milena Zupančič, ki ji te dni niso le podelili naziva častna občanka Bleda, ampak je izšla tudi njena biografija. Predstavljala jo je tako v ljubljanskem Kinodvoru kot tudi na Škrabčevi domačiji v Ribnici, ki zadnja leta postaja priljubljeno prizorišče za pogovore z uglednimi državljani. Knjigo z naslovom Kot bi Luna padla na Zemljo je po pogovorih z Mileno Zupančič spisal nagrajeni pisatelj in marljivi biograf Tadej Golob, izšla pa je le mesec po tem, ko so v Cankarjevem domu predstavili njegovo knjigo o Alenki Bratušek. Knjiga, v kateri se Zupančičeva skozi svojo življenjsko pot sprehaja prek na videz vsakdanjih anekdot, nam med drugim razkriva tudi igralkino duhovito plat – eno od fotografij, na katerih kot dolgoletna Unicefova ambasadorka kadi cigareto v družbi lokalnih prebivalcev ene od afriških držav, je na primer komentirala z opazko, da so pri omenjeni organizaciji veliki nasprotniki kajenja, zato je bilo delo zanjo včasih tudi naporno.

Zvezdana je za čutnost, Challe Salle modernejši od Plestenjaka

Nove delovne izzive je medtem našla dolgoletna šefinja protokola Ksenija Benedetti, ki je naznanila, da jeseni zapušča položaj šefinje državnega protokola in postaja predavateljica poslovnega bontona v Kopru, kmalu pa bo ustanovila tudi svojo akademijo. Njen odstop, ki ga je presenetljivo napovedala med gostovanjem v oddaji Studio City in zaradi katerega bo nova vlada morala poiskati novega strokovnjaka za lepo vedenje, so povzeli v večini izdaj tabloidnega tiska. Tu so ta teden sicer intenzivno naklonjeni promociji dogodka Gala ženska in moški, prireditvi mednarodne mojstrice za jogo obraza in skrbnice za sijaj ter zdravje žensk Savine Atai in njene kolegice, televizijske voditeljice in igralke Zvezdane Mlakar. Celodnevni dogodek predavanj, delavnic, glasbenih točk in celo stendap nastopa Vida Valiča, s katerim želita »nahraniti in prižgati dušo, srce in telo«, bo na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču. Za običajno vstopnico boste odšteli 69 evrov, VIP-različica, s katero boste med drugim dobili še sedišče za mizo, pogostitev s penino in sadjem ter darilno VIP-vrečko, pa predstavlja strošek oziroma investicijo v vrednosti 149 evrov. »Da spletemo dvojino v čutnosti. Nočemo biti več same, hočemo tudi  njega, moški princip, dvojino, množino, skupnost, spoznanje, da nisi sam in da si del nečesa večjega,« je prireditev v reviji Jana napovedala in priporočila Zvezdana Mlakar.

Morda se tam o nasprotnem spolu lahko kaj novega nauči priljubljeni vrhniški raper Challe Salle, saj so nasveti glasbenega kolega Jana Plestenjaka menda neuporabni. Challe Salle in Plestenjak, ki sta skupaj posnela novo skladbo z naslovom Velik je ta svet, sta se o svojem novem prijateljstvu pogovarjala z revijo Suzy. Pri reviji so nad sodelovanjem še posebej navdušeni, saj sta oba postavna. »Že ob omembi njunih imen se marsikateri ženski pocedijo sline, ob ogledu videospota pa se bodo zagotovo številnim tudi zmehčala kolena,« pravijo. Challe Salle temu ne oporeka. »Zanimiva bo celota, saj sva moška, ki sta videti dobro, se znata obnašati, imata svoj slog in sta pri ženskah na splošno priljubljena. Zagotovo je to velik plus za oba,« je ocenil raper in dodal, da znamenitega Plestenjaka zelo ceni, zna na pamet vsaj deset njegovih popevk, manj koristni pa so njegovi nasveti v zvezi z nasprotnim spolom. »Tudi o ženskah je tekel pogovor, toda vmes ni bilo nasveta, ki bi ga lahko uporabil,« je priznal in dodal, da sam morda spada v »nekoliko modernejšo generacijo«.

Rebeka Dremelj bi helikopter, Mira Cerarja so ukanili

Namesto o odnosih so reviji Zvezde znani spet svetovali o aktualnih kulinaričnih trendih. Pred nekaj tedni so jih anketirali na temo regrata, zdaj je na vrsto prišel zloglasni čemaž. So pri nabiranju previdni? Jerca Legan Cvikl, pogosta anketiranka v omenjeni rubriki, sicer pa antropologinja in soproga politika Milana Cvikla, se je pohvalila, da je sicer »znana po odprtosti do eksotičnih specialitet, ki bogatijo etnična okolja po svetu«, a ima kljub vsemu »več distance do divje narave«, nabiranje zelišč, kot je čemaž, pa se ji na splošno zdi »neprijetno tveganje«. Več poguma ima trenutno na televiziji plešoča pevka Rebeka Dremelj, ki bo nastopila na že omenjeni prireditvi Gala ženska in moški, sicer pa je po vzoru svetovne modne hiše Chanel pravkar izdala parfum z imenom Št. 3. Reviji Suzy je tokrat odgovarjala v rubriki »če bi«. Če bi bila Donald Trump, bi se s Kim Jong Unom in Vladimirjem Putinom sestala na Bledu, če bi imela čarobno paličico, bi odpravila lakoto otrok po svetu, če pa bi zadela jackpot, bi si kupila helikopter, da bi lahko vsak dan frčala na razdalji Ljubljana–Brežice.

Z vprašanji tipa »če bi« pred državnozborskimi volitvami vse bolj obremenjujemo tudi politike, ki se te dni promovirajo tudi z manj konvencionalnimi metodami. Lik in delo predsednika vlade v odhajanju Mira Cerarja so predstavili v informativnem programu na Planet TV, ob koncu oddaje pa je Cerar moral na hitro in zato nerodno poprijeti celo za kitaro. Voditelj Mirko Mayer mu je sicer zagotovil, naj se vendarle sprosti, saj bodo nastop zmontirali in prikazali samo najboljši izsek brenkanja, a nazadnje so si v produkciji premislili in »ocenili, da bo celota, prikazana v originalu, bolj iskrena«. Tako so s Planet TV pojasnili spletnemu portalu Žurnal24, kjer se jim je sprva zazdelo, da so posnetek objavili pomotoma. Obrnili so se tudi na stranko SMC, kjer so bili nad objavljenim presenečeni, saj so jim na televiziji obljubili drugače, drugačno pa je bilo menda tudi njihovo pojasnilo po objavi posnetka. »Zgodila se je napaka v postprodukciji, nam je pojasnil voditelj oddaje Mirko Mayer. Takšne napake se zgodijo tudi najboljšim,« je dogodek in kakovost oddaje na portalu pokomentirala tiskovna predstavnica stranke.