Dan zmage oziroma Evrope so v Ljubljani pozdravili z brezplačnim koncertom na Kongresnem trgu, kjer se je poleg Maje Keuc, po novem Amaye, in še nekaj glasbenikov, plesalcev oziroma akrobatov oglasila tudi evrovizijska zmagovalka leta 2012, švedska pevka Loreen, ki je ljubljansko občinstvo navduševala s svojo skoraj zimzeleno uspešnico EUphoria. Maribor je medtem zaznamovalo dobrodelno razpoloženje, saj so v namenski dvorani petzvezdničnega hotela Habakuk organizirali dobrodelni koncert Otrokom sveta, na katerem so zbirali sredstva za otroške vozičke, ki jih potrebujejo begunci na grškem otoku Lezbos. Na koncertu se je mariborskemu županu Andreju Fištravcu pridružilo tudi nekaj politikov, odrske točke pa so med drugim prispevali Tanja Ribič, Darja Švajger in Jure Ivanušič. Slednji je reviji Zvezde ta teden odgovarjal na anketno vprašanje o moški depilaciji. Napačno smo si predstavljali, da so izrazi o »ženstvenosti« oziroma »poženščenosti« v zadnjih letih postali dovolj politično nekorektni, da se jim znani v javnih razpravah pametno izogibajo. Moški, ki se depilirajo, so po mnenju Ivanušiča namreč prav takšni – poženščeni, ženske pa se morajo »zaradi estetskega vidika« po njegovi oceni kljub vsemu razdlačevati. Poraščeni lahko ostanejo le najintimnejši deli, a naj bodo lepo urejeni, je še dodal. Podobno meni večina drugih anketirancev – na primer Dejan Vunjak in 6pack Čukur. Edini, ki se je vzdržal javnega mnenja o ženskih lepotilnih navadah, je Miki Šarac, ki zase priznava, da je kosmat, razglabljanje o moški depilaciji pa se mu zdi primernejša tema za mlade fante.

Hrvatič bo gradil na zelenici, voditeljice so preveč dekoltirane

Z vprašanjem se med starejšo populacijo prihodnjič lahko obrnejo na primorskega poslovneža Rajka Hrvatiča, ki so mu v preteklosti večkrat pripisovali lepotne posege pomlajevanja, a tokrat so se v reviji Nova posvetili njegovim novim poslovnim izzivom na trgu nepremičnin. Gradil bo stanovanjski objekt v Ljubljani, pišejo in dodajajo, da ima pri tem vso podporo ljubljanske občine, investicija pa je vredna od 16 do 25 milijonov evrov. Stanovanjski blok bo nosil ime Urbana oaza, novinarji revije pa so se odpravili tudi na lokacijo, ki z zelenico, parkom in otroškim igriščem trenutno najbrž bolj spominja na urbano oazo, kot če bi tam stal nov vilablok. Pri poslu naj bi se Hrvatiću po poročanju revije pridružil celo Mihael Karner, poslovnež, ki mu pripisujejo nezakonito mednarodno trgovanje z anaboličnimi steroidi.

O sorodnih temah, torej razlikah in povezavah med gospodarstvom in politiko, korupciji, konceptu aktivnega državljanstva in lepih ženskah v novinarstvu so se v reviji Ona Plus pogovarjali z novinarko Pop TV Katarino Matejčič. Po uvodnih vprašanjih o tematikah, ki jih pokriva, je novinarka revije naposled mojstrsko prešla na prvo sočno vprašanje – spletni brskalniki ob vpisu njenega imena namreč najprej pokažejo rezultate o njenem razmerju z mlajšim moškim, je previdno začela. »Algoritmi, ki gospodarijo spletu, so mi sicer nedoumljivi, a gotovo jih vodi radovednost ljudstva,« se je čudila nad radovedno drhaljo, ki se vtika v intimo drugih. »Če je nekdo samo zato, ker je prebral, da ljubim mlajšega, zavzeto poslušal moj prispevek o NLB, potem sem zadovoljna,« je odgovorila Matejčičeva, ki je tabloide pred časom vznemirila z novico, da se je razšla z dolgoletnim partnerjem, enim najpomembnejših slovenskih gospodarstvenikov in šefom Modre zavarovalnice Borutom Jamnikom in se začela dobivati s skoraj trideset let mlajšim sinom igralke in televizijske voditeljice Zvezdane Mlakar. »Na začetku novinarske poti sem kar nekajkrat ugotovila, da mi je mladost in ženskost lahko v korist. Sogovorniki, pretežno starejši moški, me namreč sprva niso jemali resno in so me morda celo podcenjevali, zato sem včasih dobila informacije, ki jih danes, ko me poznajo, morda ne bi,« se je spominjala svojih začetkov in povedala, da se pred TV-vklopom še dandanes zafrkava, naj jo naredijo lepo, saj tega, kar bo govorila, tako ne bo nihče poslušal. V videz oziroma kar dekolteje žensk, ki stojijo pred kamerami naše največje komercialne televizije, so se poglabljali v dvostranski reportaži revije Nova. »Če so bili na začetku razvoja televizije napovedovalci in novinarji na nacionalnih televizijah zakriti od nog do glave, je danes – predvsem na komercialnih televizijah – precej drugače,« so se oglasili v reviji, ki je očitno po novem naklonjena bolj zadržanemu videzu žensk, nekoč pa je zaslovela zaradi podrobne obravnave oprsja Natalije Verboten in objave golih paparaci fotografij mnogih slovenskih estradnic. Kot dokazno gradivo, da komercialne televizije stopajo čez meje dobrega okusa, so zbrali nekaj dekoltiranih fotografij Ote Roš in Polone Jambrek, ki na Pop TV vodita razvedrilno rubriko Pop In, ugotovili pa so, da jim »skoraj v vsaki oddaji zmanjka blaga za obleke«.

Hamo previden z besedami, Ambrožič je omikan in plemenski

Manj ali skoraj nič težav z javno podobo ima medtem glasbenik Matevž Šalehar - Hamo. Človek, ki je reviji Zarja pred časom osvetlil problem agresivnega feminizma, judovskega večnega izgovora holokavsta in »črnskega rasizma«, torej rasizma, ki ga črnci izvajajo nad belci, je reviji Ona Plus tokrat odgovarjal na vprašanje, kakšen vzor so rock glasbeniki lahko običajnim Slovencem. »Vsekakor pa se moram, posebno kadar nastopam v medijih, odzivati oziroma izražati odgovorno, saj precej ljudi, ki sledijo moji glasbi, zanima, kako razmišljam,« je razlog za svojo neokrnjeno podobo pojasnil novinarki in dodal, da bi bilo na svetu mnogo lepše, če bi se tako znali obnašati tudi politiki. Še zanimivejša je medtem anekdota o izvoru njegovega vzdevka Hamo. Pred leti, ko so z zasedbo Babewatch poleti nastopali v Grčiji, je na posebno vroč dan šel zamenjati gotovino v zlatarno. Ker je imel na sebi usnjeno jakno, dolgo brado in pleteno kapo, se je tamkajšnji uslužbenec ustrašil in sprožil alarm. »Po tistem sem bil za kolege le še Hamas, teroristični napad,« se je v šali spominjal glasbenik, ki se ga je sčasoma prijel skrajšan in manj provokativen vzdevek Hamo.

Netežavno in celo nadvse prijetno je tudi življenje nogometnega komentatorja Matjaža Ambrožiča, ki s soprogo Niko Urbas Ambrožič živi v Londonu, tamkajšnje okolje pa mu omogoča preklapljanje med preprostim in omikanim življenjskim slogom. »Če si zaželim zelo omikane družbe, grem na obisk k prijateljem iz aristokratskih krogov, kjer smo potem vsi zelo nobel in fini in srkamo džin ali šeri. Če pa si zaželim nekaj strastnega, če hočete, bolj plemenskega, pa je na vrsti nogomet,« je vsestranski Ambrožič pojasnil reviji Lady in še povedal, da ljubezen do nogometa izvira iz odraščanja v delavski družini, ko je bila žoga njegova najboljša prijateljica.