Kanadčani so v četrtfinalu po podaljšku premagali Rusijo s 5:4 (1:0, 1:2, 2:2; 1:0), Američani so ugnali Čehe s 3:2 (2:0, 0:2, 1:0). Nekoliko presenetljivo so Švicarji premagali najboljšo ekipo ene od predtekmovalnih skupin Finsko s 3:2 (0:1, 3:0, 0:1), branilka naslova Švedska, edina še neporažena na tem SP, pa je tesno ugnala Latvijo s 3:2 (0:0, 1:1, 1:0).

V sobotnem polfinalu bodo Američani igrali s Švedi, Kanadčani pa s Švicarji.

Američani premagali Čehe

Ena od klasik svetovnega hokeja, obračun med Američani in Čehi, je postregla z lepo predstavo, na koncu pa so se veselili Američani. Ti so v predtekmovanju SP izgubili le eno tekmo, tisto za prvo mesto v skupini proti Finski, zdaj pa so spet v zmagovalnem ritmu in so napovedali naskoka na prvo medaljo na SP po letu 2015.

Finska - Švica 2:3

Hokejisti Švice so se uvrstili v polfinale elitne skupine svetovnega prvenstva na Danskem, potem ko so v četrtfinalu v Herningu premagali Finsko s 3:2 (0:1, 3:0, 0:1). Finska je v zadnjem krogu predtekmovanja v derbiju vodilnih premagala ZDA in si zagotovila teoretično lažjega tekmeca v četrtfinalu. A Švicarji nikoli niso lahek zalogaj, to pa so še enkrat dokazali tudi danes, ko so presenetili Fince, a glede na potek tekme povsem zasluženo prišli do boja za medalje.

Rusija - Kanada 4:5

Hokejisti Kanade so se uvrstili v polfinale svetovnega prvenstva elitne skupine na Danskem, potem ko so v četrtfinalu premagali Rusijo po podaljšku s 5:4 (1:0, 1:2, 2:2, 1:0). Ruske želje, da bi v istem letu pospravili naslova olimpijskih in svetovnih prvakov, so se končale v četrtfinalu svetovnega prvenstva. Že ob razpletu predtekmovalne skupine, ko so Rusi v odločilni tekmi klonili s Švedi in končali na drugem mestu, je bilo jasno, da se obeta še en vrhunski hokejski spopad.

Švedska - Latvija 3:2 (0:0, 1:1, 2:1)

Hokejisti Švedske so se uvrstili v polfinale svetovnega prvenstva elitne skupine na Danskem, potem ko so v četrtfinalu v Koebenhavnu premagali Latvijo s 3:2 (0:0, 1:1, 2:1). Švedska si je z zmago v zadnjem krogu predtekmovanja, ko je v obračunu velesil premagal Rusijo, zagotovila teoretično boljše izhodišče za četrtfinale. Edina neporažena ekipa na SP in branilka naslova s prejšnjega SP v Franciji in Nemčiji je za tekmece za preboj med štiri dobila Latvijo; baltska hokejska država se je v četrtfinale uvrstila kot zadnja, potem ko je v odločilni tekmi zadnjega dne predtekmovanja tesno premagala Dansko ter si po devetih letih spet priborila možnost sodelovanja med najboljšimi na svetu v boju za prva mesta.