Američani so po podaljšku s 3:2 premagali Latvijo, junak tekme je bil Cam Atkinson z golom v 62. minuti. Takrat so imeli igralca več, Atkinson pa je v gol pospravil odbitek - Elvis Merzlikins je odbil plošček po strelu Johnnyja Gaudreauja, igralec Columbusa iz lige NHL pa je plošček pospravil v gol.

Druga tekma v skupini A je bil pravi posladek, pomerila sta se Češka in Rusija, končni izid je bil 4:3 za prvo reprezentanco, obračun pa se je končal po podaljšku.

Rusi so dvoboj odprli sanjsko, saj je po minuti in 11 sekundah zadel Nikita Nesterov. Čehi so še pred koncem prve tretjine spreobrnili izid, izenačil je David Krejči, Dmitrij Jaskin je zadel za 2:1. Po natanko minuti igre v drugi tretjine je na 2:2 izenačil Mihail Grigorenko. David Pastrnak je v peti minuti Čehe spet povedel v vodstvo, v sedmi minuti je Aleksander Barabanov zadel za 3:3. Junak tekme je postal Pastrnak, ki je tako kot Krejči danes odigral prvo tekmo za Češko na SP na Danskem. Zadel je v 64. minuti, tekmo je končal s tremi točkami.

V skupini B so Slovaki zmagali drugič, tokrat so s 3:1 premagali Francoze. David Buc se je izkazal z golom in podajo, poleg njega sta za Slovaško zadela še David Bondra in Michal Čajkovsky. Za Francoze je edini gol dosegel Valentin Claireaux.

Kanadčani so brez težav odpravili Norvežane, na koncu so slavili s 5:0. Glavnino dela so opravili v prvi tretjini, ko so zadeli trikrat. Connor McDavid je zadel trikrat, Bo Horvat pa dvakrat.