Na tekmah, kot je bila odločilna tretja polfinalna med Krko in Primorsko, potrebuje moštvo za uspeh več razpoloženih košarkarjev. Pri Koprčanih je bil to le Marijan Čakarun, ki so ga soigralci pustili na cedilu. Drugače je bilo v taboru Novomeščanov. Izstopal je Domen Bratož, ki je s trojko v prvem napadu nemudoma nakazal, da ima dober strelski dan. V prvem polčasu je nato dosegel 13 točk, tudi v drugem pa še naprej dobro vodil svoje moštvo. Čeprav je točkovno nekoliko padel, je bil v zaključku zbran s črte prostih metov in tako zapečatil usodo Primorske. Bratož je obračun končal pri 20 točkah in imel ob tem še pet skokov in štiri asistence. S statističnim indeksom 20 si je zagotovil naziv Dnevnikovega igralca tekme.

Pri Primorski je bil po izpadu iz igre za državni naslov gotovo najbolj razočaran ravno Marijan Čakarun. Na parketu dvorane Bonifika je pustil zadnje atome moči in tekmo sklenil pri 34 točkah, a to ni bilo dovolj za uspeh njegove ekipe. 27-letni hrvaški center je ob tem ujel tudi osem odbitih žog, nad njim pa je bilo storjenih kar enajst prekrškov. Toda sam kljub najboljši predstavi v sezoni (njegov statistični indeks je znašal kar 34) ni mogel premagati Novomeščanov.

Bratož na drugi strani je imel izdatno pomoč v Paolu Marinelliju. Hrvaški branilec že celo sezono prikazuje solidne predstave in je tako eden od stebrov igre moštva trenerja Simona Petrova. Tokrat je 16 točkam dodal še po štiri asistence in tri skoke. Z 11 točkami in sedmimi skoki je četrto mesto v tokratnem izboru zasedel Žiga Dimec, peto pa je pripadlo organizatorju igre Primorske Danielu Vujasinoviću (sedem točk in pet asistenc), ki je edini kolikor toliko sledil Čakarunu.