Čeprav je trener Rogaške Damjan Novaković dan pred začetkom polfinalnega boja proti Olimpiji poudaril, da bodo Ljubljančani zagotovo precej igrali pod koš na Jordana Morgana, in na to svojo ekipo bržkone tudi posebno pripravil, to ni pomagalo. Ameriški center je v letošnji sezoni najbolj konstanten posameznik pri zmajih, zaradi svojih fizičnih atributov pa v konkurenci slovenskega državnega prvenstva precej izstopa. Nič drugače ni bilo niti v sredo v Stožicah, ko Slatinčani niso našli rešitve zanj. Res je, da ima Rogaška težave s poškodbami in boleznimi visokih igralcev, a vprašanje, če bi bilo v nasprotnem primeru kaj drugače. Morgan je tako obračun sklenil pri 24 točkah in osmih skokih, s tem pa postal Dnevnikov igralec prvih polfinalnih tekem.

Za petami mu je bil to pot Matic Rebec, ki je bil glavni junak zmage Primorske proti Krki. Triindvajsetletni organizator igre je še v lanski sezoni igral v Novem mestu, zato ima proti moštvu trenerja Simona Petrova še dodatno motivacijo. Krki je Rebec nasul kar 27 točk, ob tem pa poskrbel tudi za potezo tekme, ko je s sunkovito spremembo ritma gibanja na tla spravil Domna Bratoža, se pomaknil korak ali dva v levo in zadel met za tri točke. Postojnčan je od prihoda v Koper sredi sezone napredoval, za kakovostni preskok pa mora začeti prikazovati konstantno dobre predstave.

Tretje mesto v tokratnem izboru je pripadlo Olimpijinemu Gregorju Hrovatu, ki je 19 točkam dodal osem skokov in štiri asistence ter bil ob Morganu najbolj zaslužen za lahko zmago Ljubljančanov. Na četrtem je pristal Tadej Ferme iz Primorske (16 točk in pet asistenc), na petem pa Rashun Davis (17 točk in pet asistenc), ki je bil edini približno razpoloženi košarkar v moštvu trenerja Damjana Novakovića.