Še posebej zanimivo je kolesariti v naravnem okolju v družbi kolesarskih prijateljev. Možnost za to boste imeli že konec maja. Kolesarski navdušenci z vseh koncev Slovenije in tudi iz tujine se bodo namreč že deveto leto zapored zbrali na eni največjih in najzabavnejših ekipnih kolesarskih prireditev na naših tleh AJM team time ride 2018. Organizatorji načrtujejo, da se bo na startu zbralo čez dvesto ekip, kar pomeni okoli tisoč kolesarjev.

Tekmovanje je namenjeno prav vsem generacijam, dobrodošli so izkušeni posamezniki, družine, otroci in starejši. Petindvajset kilometrov dolga trasa vodi po slikoviti gričevnati pokrajini v neposredni bližini Maribora: od Kamnice čez kobanske griče vse do Gaja in Sv. Urbana in nazaj do Kamnice. Vožnja med vinogradi in skozi gozd predstavlja balzam za prav vsa čutila, tekmovanje s štoparico ali ostalimi tekmovalci tukaj še zdaleč ni na prvem mestu.

Pomembna je pot, ne zgolj cilj

Dva-, tri- ali štiričlanske ekipe kolesarjev se bodo 27. maja daleč stran od mestnega vrveža trudile najbolj približati povprečnemu času vseh ekip. Kolesarska prireditev namreč nima značaja kolesarske dirke, čeprav se vsaki ekipi meri čas kolesarjenja. Ekipa, ki se bo najbolj približala povprečnemu času vseh ekip, bo zmagala. Vse do prihoda zadnje ekipe v cilj bo torej negotovo, katera je zmagovalna. Povsem nesmiselno je torej divjanje po predpisani trasi, a tudi pretirano zavlačevanje ne prinaša uspeha, poudarjajo organizatorji. Za vse udeležence bodo pripravili številna presenečenja, najboljše bodo čakale bogate nagrade. Posebne nagrade bodo podelili tudi najmlajši štiričlanski družini (oče, mama in vsaj dva otroka, pri čemer morata oba samostojno prekolesariti traso), najstarejšemu udeležencu in udeleženki ter zakonskemu paru z največjo razliko v letih. Glavni poudarki prireditve so aktivno druženje, razvijanje ekipnega duha in tkanje prijateljskih vezi.