Beachcamp Ankaran bodo na Sveti Katarini letos priredili že deveto leto zapored. Potem ko so na prvem kampu leta 2010 našteli 30 udeležencev, zadnja leta odbojkarske tedne in konce tedna na mivki obišče tudi po 300 vadečih, vključenih v različne programe.

»Beachcamp je namenjen slehernemu navdušencu nad odbojko na mivki in preostalimi aktivnostmi, ki jih ponujamo. Udeleženci lahko uživajo tudi v obvodnih in vodnih športih ter raznovrstnih dnevnih in večernih animacijah. Starostne meje ne poznamo, pri nas so dobrodošli tako desetletniki kot tudi šestdesetletniki. Vadijo v različnih homogenih skupinah, tako po znanju kot po starosti,« je pojasnil soorganizator Beachcampa Ankaran Tine Sattler. Poleg Sattlerja, ki je sicer trener trenutno najboljše slovenske dvojice Zemljak-Pokeršnik, ki nastopa na turnirjih svetovne serije in cilja na udeležbo na olimpijskih igrah v Tokiu, in trener v profesionalnem klubu JT Thunders iz Hirošime na Japonskem, bodo na odbojkarskih taborih tudi letos prisotna številna druga ugledna imena. Doslej so vadeči svoje sposobnosti razvijali pod nadzorom Roka Satlerja, Simona Krakarja, Simone Fabjan, Tadeje Veit, Andreja Flajsa, Tadeja Boženka, Sebastjana Mikše, Iztoka Hodnika in drugih. Na taborih vselej sodelujejo tudi številni drugi trenerji, ki so poleg trenerskega dela usposobljeni predvsem za pedagoško delo z otroki.

Zaključek s turnirjem

»Vsako leto imamo kakšno skupino začetnikov. Prav tako imamo tudi skupino tistih, ki se pripravljajo na turnirje državnih prvenstev in drugih turnirjev, ter vse vmesne kategorije. Glavni namen vseh udeležencev je, da se dobro počutijo in uživajo v čudoviti naravi, ki jo ponuja okolje. Glede na različno strukturo vadečih so želje različne, a skušamo ugoditi prav vsem. Nekateri si želijo več specialnega treninga, drugi bolj uživajo v animacijah, vsekakor pa se vselej spletejo trdne vezi med vsemi udeleženci, ne glede na razlike med njimi. Prav zaradi tega se jih večina k nam vrača že več let zapored,« meni Satler.

Spletne prijave na junijska in julijska odbojkarska doživetja so že odprte. Še posebno otroci so navdušeni ne le nad usvojitvijo novega odbojkarskega znanja, ampak tudi nad počitniškim tednom daleč stran od mestnih ulic in vsakodnevnega vrveža. Med nepozabne spomine štejejo tudi izlet z barko, tenis na mivki, plavanje, kajak na mirnih vodah, ples, nogomet na mivki, bovling, pikado, družabne večere ob tabornem ognju in pozibavanje v ritmih kitare. Vzdušje sklepnega turnirja odbojke na mivki je pika na i razburljivih poletnih doživetij.