Kot so navedli v omenjeni odvetniški pisarni, je višje sodišče kazen za posamezno kršitev znižalo s 100.000 na 50.000 evrov.

Ljubljansko okrajno sodišče je namreč podjetju konec lanskega leta prepovedalo objavljati podatke iz zasebnega življenja zakoncev Login, ki sta v javnosti postala znana z razvojem in prodajo podjetja Outfit7. Podjetje je zato takrat ustavilo izdajo revije Reporter Magazin, čeprav je bila ta že natisnjena. V primeru kršitve prepovedi jim je sodišče zagrozilo s 100.000 evri kazni, ki bi lahko, če bi se objave ponavljale, narasla na milijon evrov.

V odvetniški pisarni Stušek, ki zastopa Loginova, so v današnjem sporočilu za javnost navedli, da je višje sodišče v bistvenih delih veljavno začasno odredbo ohranilo v nespremenjeni obliki. Poudarili so, da slednje izkazuje, da je bila začasna odredba izdana v skladu z veljavno zakonodajo in skladno s sodno prakso in »da ni šlo za nikakršno sodno prepoved izdaje in preprečitev prodaje revije Reporter Magazin oz. za nikakršen grob poseg v svobodo izražanja, kot so nekateri skušali prikazati«.

Zadeva sicer še ni končana

Pri tem so v omenjeni odvetniški pisarni pojasnili, da zadeva še ni končana, saj bo sodišče v okvirih glavnega postopka oz. tožbenega zahtevka še odločalo in je z izdano začasno odredbo bilo odločeno le za čas trajanja glavnega postopka. Kljub temu pa so ocenili, »da gre za pomembno pravno odločitev, ki tudi precedenčno odloča o mejah zasebnosti znanih oseb ter predstavlja velik korak naprej k razvoju pravice varovanja zasebnosti v slovenskem prostoru«.

Šurla je, kot je dejal v odzivu za STA, odločitev višjih sodnikov prejel popoldne, po prebranem pa zaključuje, da odvetniška pisarna Loginovih zavaja. Kot namreč izhaja iz sklepa, ki ga je posredoval tudi STA, so višji sodniki njihovi pritožbi delno ugodili in začasno odredbo delno razveljavili.