Že 111. savinjsko-šaleški derbi (do danes 80 zmag Celja, 25 Gorenja in pet remijev) je prinesel zanimiv trenerski obračun, kajti na obeh klopeh sta sedela strokovnjaka iz »sovražnega« mesta. Na velenjski klopi je bil 34-letni Klemen Luzar iz Celja, na celjski 40-letni Branko Tamše iz Velenja, njun dvoboj pa je bil prvi na trenerski ravni, kajti pri mlajših selekcijah se nikoli nista pomerila med seboj. Luzar je želel danes prekiniti fantastičen niz Tamšeta, ki je zadnji sosedski derbi na klopi enega izmed klubov izgubil pred skoraj sedmimi leti (13. maja 2011 kot trener Gorenja), nato je bil kot trener Velenjčanov uspešen na osmih derbijih, po selitvi k pivovarjem decembra 2013 pa je ostal neporažen na 22 zaporednih obračunih s klubom iz rojstnega mesta (19 zmag in trije remiji).

V Rdeči dvorani je bilo danes v prvem polčasu kar devet izenačenj, Celjani si niti enkrat niso uspeli priigrati več kot gola prednosti, Velenjčani so imeli trikrat plus dva (7:5, 12:10, 13:11). Gostitelji so že v 20. minuti ostali brez Darka Stojnića, ki je zaradi grobega prekrška nad Domnom Makucem dobil neposredni rdeči karton in je moral med gledalce. Ob polčasu so gostje zaostajali le za gol (12:13), čeprav sta bila oba glavna statistična podatka na strani Gorenja: Rok Zaponšek je v 30 minutah zbral sedem obramb, Celjan Urban Lesjak in Aljaž Panjtar skupaj le eno, Velenjčani pa so bili odstotkovno precej učinkovitejši tudi pri strelih iz igre (73:55).

Ko je Gorenje na začetku drugega polčasa v treh minutah doseglo tri gole zapored in povedlo s 16:12, je zadišalo po prvem Tamšetovem porazu na derbijih po skoraj sedmih letih. A le pet minut pozneje so Celjani izenačili na 18:18, Luzarjeva četa pa je po vodstvu z 19:18 v 40. minuti padla v črno luknjo. Velenjčani so poskrbeli za kar 12-minutni strelski post, v tem obdobju pa so gostje naredili delni izid 6:0 za nedosegljivo prednost s 24:19. Za rekordnih plus šest (27:21) je tri minute pred koncem poskrbel Branko Vujović, Gorenje pa je do konca prepolovilo visok zaostanek.