V skupini A so Slovaki s 4:2 premagali Avstrijce in tako prišli do prve zmage na turnirju, to pa je v skupini B uspelo tudi Latviji, ki je s 5:0 premagala Južno Korejo.

V Koebenhavnu so 3. krog zadnji zaključili Čehi in Švicarji. Čehom je uspel preobrat v drugi tretjini, potem ko so že zaostajali z 1:3 in 2:4, tekma pa se je po golih Dmitrija Jaškina in Michala Repika prevesila najprej v podaljšek, nato pa še v kazenske strele.

Predvsem druga tretjina je s precej grobo igro in izključitvami na obeh straneh botrovala številnim prekinitvam, o zmagovalcu pa ni odločil niti podaljšek. Kazenske strele so bolje izvajali Čehi, uspešen je bil Repik, in se tako veselili pomembne zmage, s katero so se prebili na četrto mesto lestvice. Vodijo Rusi (9 točk) pred Švedi (9) in Švicarji (6).

V skupini B so v Herningu gledalci videli dve visoki zmagi. Najprej so Latvijci za prvo zmago na turnirju s 5:0 ugnali Južno Korejo, ki še naprej ostaja zadnja ekipa na lestvici, medtem ko se je Latvija prebila na četrto mesto.

Z brezhibnim izkupičkom treh zmag so z devetimi točkami v vodstvu skupine B Finci, ki so tokrat s kar 7:0 premagali Norveško. Drugi so Američani z osmimi, tretji pa Kanadčani s sedmimi točkami.

Danes bodo na sporedu dvoboji med Švico in Belorusijo ter Švedsko in Avstrijo v skupini A, medtem ko bodo v skupini B igrali Južna Koreja z Nemčijo ter Finska z Dansko.