Švedi so vodili z 2:0 po prvi tretjini, na koncu pa so reševali zmago. Čehi so se vrnili podobno kot na tekmi proti Slovakom v soboto, a tokrat jim ni uspelo

izsiliti še enega podaljška kljub poskusom brez vratarja ob koncu. Za branilce naslova so zmago potrdili Rickard Rakell, Mattias Janmark in Mika Zibanejad.

Avstrijci, ki so prvi dan proti Švici iztržili točko, tokrat seveda niso imeli nobene možnosti. Tekmo z olimpijskimi prvaki Rusi so končali s sedmico v svoji mreži, Mihail Grigorenko je dosegel dva gola.

V večerni tekmi je Švica premagala Slovaško z 2:0, tako da ostaja med peterico še neporaženih ekip po prvih dveh krogih.

Južna Koreja ima v drugi skupini vlogo ekipe, ki se bo zelo težko izognila izpadu. Tokrat je doživela drugi visok poraz, prvega z dvomestno razliko. Kanadčani so bili neusmiljeni, na koncu je bilo 10:0, Tyson Jost je bil sicer edini z več kot enim golom, sedem igralcev pa je doseglo gol in podajo. Kanada je tako še drugič v nekaj mesecih premagala Korejce, na OI je bilo "samo" 4:0.

Bolj razburljivo je bilo na tekmi med Nemčijo in Norveško, ki se je končala po kazenskih strelih, pri katerih so bili boljši Norvežani, Nemčija, srebrna z OI, pa je doživela drugi poraz po kazenskih strelih v treh dneh, izgubila je tudi z Dansko.

V zadnji tekmi je kazalo, da bo tudi Latvija doživela usodo Avstrije in Južne Koreje, saj je Finska po golu Teuva Tervainena v 52. minuti vodila že kar z 8:0. A nepričakovano visok poraz Latvijcev je nato simbolično le ublažil Richards Bukarts.