Rusi, ki na SP lovijo zlati dvojček po uspehu na OI, so po treh tekmah na vrhu svoje skupine s tremi zmagami in vsemi devetimi točkami, kolikor jih imajo sicer tudi Švedi. A Rusi v 180 minutah na Danskem niso prejeli niti enega gola, dosegli pa so jih že 20. Včeraj šest, kapetan Pavel Dacjuk pa je k najvišji zmagi na uradnih tekmovanjih proti Belorusiji prispeval dva gola in podajo.

Švedi so nato na vrhu lestvice vzpostavili točkovno ravnotežje z Rusi, le da so bili pri polnjenju mreže tekmecev za odtenek manj izdatni. Na koncu je bilo proti Franciji 4:0, zadeli so Richard Rakell, Mikael Backlund, Oliver Ekman-Larsson in Elias Pettersson.

V drugi skupni so se Nemci precej časa upirali favoritom, toda vratar Niklas Treutle, ki je blestel na svojem prvem nastopu na SP, vsega le ni mogel ubraniti. Prejel je tri gole, za ZDA je Patrick Kane dosegel gol in podajo. V večerni tekmi je nato Kanada pričakovano visoko odpravila gostitelje, ki pa so dosegli vsaj časten gol, po zaostanku z 0:6 je domače navijače navdušil Jesper Jensen Aabo, končni izid pa je bil 7:1.

Danes so na sporedu srečanja Avstrija-Slovaška, Češka-Švica in Finska-Norveška.