Za zapahi je bil sicer 11 let, ker so njegovi odvetniki uspeli prepričati sodišče prve stopnje, da ga izpusti po plačilu 1,2 milijona dolarjev varščine. Sodišče je takrat odredilo novo sojenje, vendar pa je vrhovno sodišče Connecticuta potem decembra 2016 tesno s štiri proti tri potrdilo obsodbo na med 20 let do dosmrtnega zapora.

Skakel se je znova pritožil na vrhovno sodišče, ki je medtem ostalo brez enega člana, ki je glasoval za potrditev obsodbe in dobilo drugega sodnika, ki je glasoval za razveljavitev obsodbe.

Skakelovi odvetniki so zadovoljni, tožilci ne vedo kaj bi, družina ubite Marthe Moxley pa je izjemno razočarana in pričakuje, da bo nečak vdove nekdanjega pravosodnega ministra Roberta Kennedyja Ethel kaznovan.

Pravica v primeru Marthe Moxley je že tako ali tako zelo zaostajala, saj si lokalni tožilci niso upali drezati v mrežo bogatih in vplivnih v najbogatejšem mestu ZDA Greenwichu. Opogumili so se žele v 21. stoletju in uspeli. Poroto so prepričali, da je bil Michael Skakel zaljubljen v sosedo Moxleyjevo, ko sta bila še najstnika, a ga je zavrnila.

To ga je tako razjezilo, da jo je s palico za golf pretepel do smrti. Primer je tedaj vzbudil veliko medijsko pozornost.

Večina vrhovnega sodišča Connecticuta je tokrat menila, da Skakelov odvetnik na sojenju ni predstavil drugih možnih morilcev niti priče, ki bi potrdila, da je bil Michael v času umora kilometre daleč in je s prijatelji gledal film o Montyju Phytonu.

Manjšina sodišča je opozorila, da priča za alibi v tem primeru sploh ni bistvena, ker mrliški oglednik ni nikoli dovolj natančno potrdil časa smrti. Menil je, da se je umor zgodil nekje med 21.30 zvečer in 5.30 zjutraj naslednji dan, kar pomeni, da je Skakel imel dovolj časa tako za ogled več filmov kot za umor.

Tožilci Greenwicha se sedaj lahko odločijo za nov sodni proces ali pa vržejo puško v koruzo. "Ne vem kaj se bo zgodilo. Mama je vse starejša in ne vem, če ima dovolj moči, da nadaljuje s tem. Ampak Michael bo v zaporu do smrti. Morda ne fizično, a nekega dne ga bo doletela kazen v peklu," je dejal 59-letni brat umorjene John Moxley.