Pomurje je v sredo popoldne in zvečer prizadelo tako neurje s suho točo, kot tudi neurje s točo in dežjem ter močnimi nalivi z od 40 do 150 milimetrov padavin na kvadratni meter. Regija je različno prizadeta, najbolj pa je prizadet osrednji, nižinski del Prekmurja, je opisal Režonja.

Suha toča je največ škode povzročila v trajnih nasadih, močni nalivi pa so zalili mnoge kmetijske površine, ki so nekatere še danes zalite.

Najbolj so prizadeti trajni nasadi vinogradov in sadovnjakov ter najbolj izpostavljene poljščine, to so rž, ječmen in pšenica, ki so že začele delati klase. Prizadeta je tudi oljna ogrščica, pa tudi nekateri nasadi česna in čebule. Toča je naredila številne mehanske poškodbe, ki jih ni mogoče sanirati med vegetacijo, je pojasnil Režonja.

Za ocene škode bo po njegovih besedah potrebno počakati še nekaj dni, trenutno pa že poteka zbiranje podatkov in svetovanje na terenu. Zagotovo pa je škoda velika, je dejal Režonja in dodal, da tudi nihče ni pričakoval takšne toče in takšnega neurja v začetku maja.