Pred odhodom na Portugalsko je bila 28-letna energična Primorka zelo mirna, a obenem vzhičena. Evrovizijski nastop nestrpno pričakuje, z rezultatom in morebitnim finalom pa se ne obremenjuje. Prepričana je, da možnosti za zmago nima, stavi pa na dovršen in iskren nastop, ki bo v njenih očeh zmagovalen.

Pesem, s katero potuje na Evrovizijo, ostaja v večini podobna tisti z Eme. Tudi odpela jo bo v slovenščini, zaključila pa v portugalščini. Ob njej bodo nastopile plesalke Karin Putrih, Tajda Kožamelj, Veronika Škrlj in Anja Möderndorfer, kot spremljevalna vokalistka pa Karin Zemljič. Tudi koncept nastopa v večini ostaja enak.

V portugalsko prestolnico je 63. tekmovanje za pesem Evrovizije pripeljal lanskoletni zmagovalec Salvador Sobral s pesmijo Amar Pelos Dois. Za zmago se bo potegovalo 43 držav, od tega se jih bo 37 razporedilo v prvi in drugi predizbor, saj ima velikih pet - Nemčija, Francija, Italija, Velika Britanija in Španija - ter gostiteljica Portugalska že zagotovljeno mesto v finalu.

Poleg Slovenije se bodo v drugem predizboru za deset mest v finalu potegovale še Norveška, Romunija, Srbija, San Marino, Danska, Rusija, Moldavija, Nizozemska, Avstralija, Gruzija, Poljska, Malta, Madžarska, Latvija, Švedska, Črna gora in Ukrajina.

Lani je Slovenijo v Kijevu zastopal Omar Naber s pesmijo On my Way, s katero pa se ni uspel prebiti v finale.