Zagotovo ste že slišali, da bi morala biti temperatura spalnice malce nižja od temperature preostalih delov doma, saj za dober spanec potrebujemo prijetno hladno okolje. Za doseganje tega običajno odpremo okno, si priskrbimo zračno odejo - in slečemo vsa oblačila.

Boljši spanec brez oblačil

Ne gre le za udobje, pač pa tudi za to, kako delujejo naši možgani. Raziskave so pokazale, da lahko že zelo majhno povišanje temperature poveča aktivnost v predelih možganov, ki uravnavajo spalne cikle, kar lahko pripelje do motenega spanca. Že le 0,4 stopinje višja temperatura lahko povzroči veliko razliko, zato bo za pozitivno spremembo morda dovolj že, da slečete svojo tanko majico s kratkimi rokavi. Druga raziskava je razkrila, da telesna temperatura ne vpliva le na kakovost spanca, pač pa tudi na to, kako in kdaj zaspite. Če je temperatura nižja, boste zaspali hitreje in lažje.

Poskrbite za zdravje intimnih predelov

Spanje brez oblačil je dobro ne le za vaše splošno zdravje, pač pa predvsem za vaše intimne predele - to velja tako za moške kot tudi za ženske. Za ženske je spanje brez oblačil odličen način zračenja intimnih predelov in preprečevanja glivičnih okužb. Glivice pa tudi številne bakterije imajo najraje topla, vlažna okolja, zato spanje v (pre)toplih oblačilih zanje ustvari popoln dom, v katerem odlično uspevajo. Spanje brez oblačil vam torej lahko pomaga preprečiti številne neprijetne infekcije. Tudi pri moških ima svež zrak blagodejen vpliv na intimne predele. Hladno okolje izboljša kakovost sperme, kar je pomemben dejavnik za vse moške, ki si želijo imeti otroke.

In ko ravno govorimo o otrocih ...

Spanje brez oblačil vam lahko pomaga tudi na tem področju. Lahko pa se seveda tudi samo zabavate v postelji brez tovrstnih načrtov. Če boste že goli, lahko preprosto preskočite enega od korakov, torej je pot do ljubljenja še lažja in hitrejša. Saj veste, včasih se zgodi, da ste preprosto preutrujeni za seks. No, če ste že goli, ste praktično že na pol poti!

Brez oblačil, brez stresa!

Ni sicer tako preprosto, vendar pa so raziskave pokazale, da spanje brez oblačil v družbi ljubljene osebe pospeši izločanje oksitocina, tako imenovanega hormona ljubezni. To lahko izboljša vaše razpoloženje in pomaga okrepiti imunski sistem. Dotik gole kože pa pospeši tudi izločanje kortizola, hormona, ki je znan po tem, da lahko izboljša imunski sistem ter zniža krvni tlak in srčni utrip. Vse navedeno lahko pomaga znižati raven stresa v vašem življenju in izboljša splošno kakovost vašega življenja.

Torej ... kdo bo nocoj spal brez oblačil, roke gor?

Vir: www.dormeo.net