Vsaj tako razburljivo, kot je bilo v Stožicah na igrišču, kjer je imela Olimpija festival zapravljanja priložnosti, je bilo tudi na tribunah in pod njimi. Po prvem polčasu predsednik Olimpije Milan Mandarić, obkrožen s tremi svetovalci, sploh ni vstal s sedežev in se odpravil v prostore VIP na okrepčilo, ampak je z večino vseskozi sestankoval, kar se od njegovega prihoda v Ljubljano še ni zgodilo.

Ko je bilo očitno, da Olimpija ne bo zmagala, so navijači na čelu z Green Dragons, ki so vso tekmo glasno podpirali ljubljansko ekipo, z vzklikanjem Igor Bišćan poslali nedvomno sporočilo upravi, da podpirajo 39-letnega hrvaškega trenerja, potem ko so se med tednom pojavile govorice o njegovi zamenjavi.

O svojem položaju v klubu je pred novinarji odkrito spregovoril Igor Bišćan: »V tej zgodbi nisem najpomembnejši, ampak sta to klub in ekipa. Do mene so prišle govorice in dobil sem celoten vtis o dogajanju v zadnjem tednu. Vsi vemo, iz katere smeri vse skupaj prihaja. Malo boli, ker to prihaja iz smeri kluba, saj smo v položaju, ko bi morali vsi držati skupaj. Sem človek, ki želi imeti iskren in odprt odnos z vsemi. Zavedam se, da te v trenerskem poslu eden ali dva poraza ločita od odpovedi.« Na dodatno vprašanje, ali lahko pojasni besede iz naših vrst, je bil zelo neposreden: »Velika škoda je, ker se to ne dogaja le meni. Predsednik klub ima namreč negativen ugled v javnosti, kar je absurd, saj vlaga svoj čas in denar. Tega si ni zaslužil. V najinem odnosu poskušajo ustvariti nepotrebne napetosti, saj za nekaj takšnega ni nobenega razloga. Kot vse kaže, so ljudje, ki so mu blizu, v tem uspeli. To, kar se dogaja, sicer ne vpliva na moje delo, zato s tem nimam nobenih težav.« Olimpija je v hudi krizi realizacije priložnosti, saj je prav neverjetno, iz kakšnih situacij ni zabila gola. Bišćan igralcem ni očital ničesar, posebej pa je čestital Sorčanu za vrhunske obrambe.

»S Kronavetrom se zelo dobro poznava. Že tri, štiri enajstmetrovke mi je streljal na enak način. Upal sem, da bo to ponovil, da bom lahko strel ustavil,« je povedal goriški junak Grega Sorčan, ki je bil samozavestnejši z vsako obrambo, Ljubljančani pa pod vse večjim pritiskom.

Preobrat s posledicami

Maribor je proti Triglavu prišel lažje do preobrata kot do zmage, saj je tekmo znova končal z desetimi igralci. Več zmag v nizu nabira Maribor, več preglavic ima. Zmage ne pridejo brez posledic. Vendar pridejo, kar trenutno v Ljudskem vrtu edino šteje. Luka Zahović je zrežiral preobrat, ampak tako kot Jan Mlakar (pre)hitro zapustil igrišče zaradi poškodbe, Maribor pa je spet končal z desetimi. »Na žalost se je iz osamljene priložnosti zgodil zadetek, ki se ne bi smel. Vrnili smo se z dvema zelo lepima zadetkoma. So pa poškodbe in rdeči karton spremenili malo tok tekme, vendar vseeno, super, tri točke,« je povedal trener Darko Milanič.

Tokrat je Maribor pol ure iskal svojo udarno navezo. Malce negotova je bila izvedba, je ocenil Milanič, posledično so vijoličasti prvič po treh gostovanjih prejeli gol. Znova v Ljudskem vrtu. »Čeprav se je vrnil po tritedenskem odmoru, se mu takšen zadetek ne bi smel zgoditi,« je Darko Milanič kritiziral Martina Milca, ker ni posredoval pred prvim strelcem lige Matejem Poplatnikom. Toda zadetek je bil sedemminutna motivacija, po kateri je Luka Zahović potreboval štiri minute in dve podaji, da je nadgradil navezo z Janom Mlakarjem pri prvem in Dinom Hotićem pri drugem golu.

Edino, kar so še potrebovali, je bil tretji gol. Za dve razliki. Ni šlo, saj ne gre že vse od 11. marca lani, ko je Aluminij zadnji doma padel z več kot golom razlike. Pa je imel Marcos Tavares tri zelo zrele priložnosti, da bi strl Kranjčane. Ker jih ni, je Saša Ivković ob prodoru Luke Majcna storil prekršek za rdeči karton. Šok, ob katerem je bil zaradi ugovarjanja izključen še Saša Gajser, Milaničev pomočnik. Pol ure, v kateri je Triglav imel priložnost zmanjšati zaostanek za Ankaranom. Mariborski zid je zdržal brez težav, čeprav je Milanič imel v zadnji vrsti povsem drugačno četverico in v vratih Aljaža Cotmana. Tekmo je dokončala tudi ura.

Kranjčani tako ostajajo pri vsega dveh spomladanskih točkah. Lahko ob novi zmagi Ankarana obstanejo v ligi? »Dve tekmi več bomo morali zmagati kot Ankaran v zadnjih sedmih tekmah,« je matematiko navrgel vratar Elvis Džafić.

Prvi poraz Domžal po pol leta

Domžale so doživele poraz po seriji 14 tekem nepremaganosti s 13 zmagami in remijem. Prvi poraz po pol leta jim je v derbiju kroga zadalo Celje, ki je bilo v prvem polčasu razigrano in učinkovito, v drugem pa so se ubranili z veliko borbenosti, taktično zrelo igro in nekaj sreče, ker so bili gostje pri strelih nenatančni. Domžalčane so zdesetkale še poškodbe, saj so tekmo predčasno končali Ibričić, Husmani in Širok. »Vedeli smo, da se bo niz, ki so ga fantje dosegli s trdim delom, enkrat končal. Poraz nas ne bo vrgel iz tira, mi je pa izredno žal poškodb. Vedeli smo, da nas bo tekmec poskušal onemogočiti na vse načine, in to mu je tudi uspelo. Čaka nas še sedem tekem, na katerih bomo ostali zvesti svoji vsebini, ki nam je prinesla obilo zadovoljstva v zadnjih mesecih. Borili se bomo do zadnje ligaške minute v tej sezoni,« je povedal trener Domžal Simon Rožman. »Zelo dobra tekma z veliko ritma in priložnostmi na obeh straneh. V drugem polčasu smo trpeli in imeli nekaj športne sreče. V zmago smo vložili veliko energije,« je tekmo videl domači trener Dušan Kosič, ki je bil zadovoljen, saj so po točkah ujeli četrtouvrščeni Rudar.