Svetovni pokal se je začel v torek, ko je bilo v Miamiju komajda kaj vetra in sta Portorožanki zasedli peto mesto. Drugi tekmovalni dan sta v nekoliko močnejšem vetru zasedli osmo, šesto ter deveto mesto in skupno ostali na petem mestu. Po petem in četrtem mestu sta naslednji dan napredovali na skupno četrto mesto, po dnevu premora, ko ni bilo nastopov zaradi premočnega vetra, pa sta v ponovno močnem vetru predzadnji dan tekmovanja z dvema zmagama in tretjim mestom prevzeli prepričljivo vodstvo v skupni razvrstitvi. Prvo zmago v svetovnem pokalu sta potrdili z drugim mestom v regati za medalje zadnji dan jadranja.

Skupaj sta osvojili 37 točk, kar 17 točk zaostanka sta imeli drugouvrščeni Poljakinji Agnieszka Skrzypulec in Irmina Mrozek Gliszczynska (54), tretje pa sta bili Japonki Ai Kondo Yoshida in Miho Yoshioka (63). Britanki Hannah Mills in Eilidh McIntyre sta bili 13. in sta ostali brez regate za medalje najboljše deseterice. Millsova je na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru osvojila zlato s Saskio Clark, ki jo je po OI zamenjala McIntyrejeva. Nova posadka je lani zmagala na zadnji tekmi svetovnega pokala v Santanderju.

»Za nama je izjemen teden«

»Za nama je res izjemen teden, že prvi dan sva začeli s petim mestom in v regatah, ki so sledile, sva se stalno uvrščali med najboljših deset. Včeraj je bil za naju z Veroniko še posebej dober dan, saj sva se povzpeli čisto na vrh lestvice. S trinajstimi točkami prednosti, ki sva si jih prijadrali včeraj, je bil današnja regata za medalje nekoliko lažja. Ampak ne glede na to sva morali kontrolirati ostali posadki, kar nama je dobro uspelo, zato sva zelo veseli te zmage,« je povedala krmarka Mrakova.

»S Tino sva to leto začeli res odlično, z zmago na regati za svetovni pokal. Sedaj morava še naprej trenirati in delati tako, kot sva doslej, da prideva čim bolje pripravljeni na svetovno prvenstvo v Aarhus, kjer se bodo delile prve norme za olimpijske igre v Tokiu 2020. To je za naju letošnji glavni cilj,« je dodala flokistka Veronika Macarol, ki je bila z Mrakovo na OI v Riu 2016 šesta.