Razen tega ji je dal še čudovito voščilnico, časa za drugo darilo pa ni imel, ker je preveč zaposlen. Melania še ni sporočila, kako vesela je moževega darila.

V nadaljevanju pa je ponudil še nekaj dodatnega materiala posebnemu tožilcu Robertu Muellerju, ki preiskuje rusko vpletanje v ameriške volitve na njegovi strani in Trumpovo oviranje preiskave.

Mueller je med preiskavo odkril nezakonita dejanja Trumpovega odvetnika Michaela Cohena, ki je pod ločeno kazensko preiskavo in viri iz Bele hiše obilno oskrbujejo medije z informacijami, kako zaskrbljen je Trump, da Cohen ne bo priznal preveč.

Tokrat pa se je skušal od Cohena oddaljiti s trditvijo, da Cohen sploh ni bil njegov odvetnik, ampak zasebni poslovnež, s katerim nista imela nobenih skupnih poslovnih interesov.

Mimogrede je tudi javno priznal, da ga je Cohen res zastopal pri urejanju plačila pornografski igralki Stormy Daniels za molk o spolnem razmerju. Trump je bil glede tega doslej tiho, za zanikanje razmerja pa je uporabil predstavnike Bele hiše in komentatorje. »Zastopal me je v tem škandalu, vendar pa nisem vpleten v civilno tožbo,« je dejal Trump.

Opravljal je le majčken delež pravnih zadev

Cohen naj bi opravljal le majhen delček pravnih zadev za Trumpa, kar je seveda v popolnem nasprotju s poskusi odvetnikov obeh, da na sodišču v New Yorku zaščitijo pred preiskovalci goro zaplenjenega materiala pri Cohenu s trditvijo, da zaplenjeno spada pod privilegij med odvetnikom in stranko ter nima nobene zveze s preiskavo.

Trump je javno priznal, da je leta 2013 med tekmovanjem za Miss Universe leta 2013 prespal v Moskvi. Nekdanji direktor FBI James Comey v svoji knjigi navaja, da mu je Trump zatrdil, da še v življenju ni prespal v Moskvi, ko se je otepal obtožb o orgiji s prostitutkami v moskovski hotelski sobi in je od Comeyja zahteval, naj uvede preiskavo, ki mu bo dala prav.

Med oddajo se je prav tako pritoževal nad lastnim pravosodnim ministrstvom, ki noče uvesti preiskav njegovih političnih nasprotnikov. Sam bi sicer bolj pritisnil na ministrstvo, vendar noče zaradi »lova na čarovnice«, ki ga vodi Mueller.

Med dežurstvom ležal pijan v hotelski sobi

Kot kaže je še vedno jezen na medije in demokrate, na katere je skušal zvaliti vso krivdo zaradi polomije s kandidatom za ministra za veterane in uradnega predsedniškega zdravnika admirala Ronnyja Jacksona.

Pogovori z več kot 28 njegovimi sedanjimi in nekdanjimi sodelavci so med drugim razkrili, da naj bi Jackson pretirano pil in da je med drugim razbil vladni avtomobil, drugič pa ga med dežurstvom niso mogli dobiti, ker je ležal pijan v hotelski sobi.

Med drugim naj bi tudi na veliko predpisoval sredstva proti bolečinam, na splošno pa naj bi se do šefov obnašal zelo ustrežljivo, do podrejenih pa nesramno in tiransko. Trump se je odločil, da ga poviša v ministra po izjemni predstavi, ki jo je uprizoril pred novinarji v začetku leta, ko je predsednika razglasil za popolnoma zdravega.

Eden od voditeljev oddaje je Trumpa skušal prepričati, naj ne gleda toliko televizije, če ga spravlja ob pamet. »Nisem tvoj zdravnik, ampak bi priporočil, da gledaš manj televizije,« je dejal Brian Kilmeade. »Sploh je ne gledam. Sploh ne gledam televizije,« je dejal predsednik iz začel razlagati o oddaji, ki jo je gledal na televiziji CNN v sredo zvečer.