Ko je v tenisu na sporedu peščeni del sezone, se največ govori o Rafaelu Nadalu. Španski teniški igralec je v nedeljo pričakovano še enajstič v karieri osvojil turnir ATP v Monte Carlu in tako zadržal prvo mesto na svetovni lestvici. V finalu je ugnal Japonca Keija Nišikorija s 6:3 in 6:2.

Čeprav je bil to za Nadala prvi turnir po januarju, ko je predal četrtfinalni obračun odprtega prvenstva Avstralije proti Hrvatu Marinu Čiliću, pri Špancu »zarjavelosti« ni bilo mogoče zaznati. Na peščenih igriščih je tako dobil že 36 zaporednih nizov in tako velja za glavnega favorita odprtega prvenstva Francije, ki se bo začelo 27. maja. »V zadnjih petih mesecih mi ni bilo lahko, saj sem se ubadal z bolečinami v kolku. A sedaj sem na svojih igriščih, kjer se počutim odlično. Sem zdrav, zato sem optimist. Zmaga v Monte Carlu mi pomeni ogromno, zato bom v njej nekaj dni užival,« je povedal Rafael Nadal, ki je prišel do 31. zmage na turnirjih ATP serije 1000 in ima sedaj eno več od Novaka Đokovića.

Na lestvici ATP se je edina sprememba v prvi deseterici zgodila na tretjem in četrtem mestu. Nemec Alexander Zverev je skočil pred Čilića. Najboljši Slovenec Aljaž Bedene je pridobil eno mesto in je sedaj 57. Bedene je danes v prvem krogu turnirja v Budimpešti (501.345 evrov) igral proti Romunu Mariusu Copilu, ki je vodil s 7:6 (3), 4:5, a je bil dvoboj zaradi dežja prekinjen. Štiri mesta je na lestvici izgubil Blaž Kavčič (131.), Blaž Rola pa je 170. Pri ženskah sprememb v prvi deseterici ni bilo. Na vrhu ostaja Romunka Simona Halep, najboljša Slovenka pa je Polona Hercog na 75. mestu. Dalila Jakupović, ki se je z današnjo zmago proti Čehinji Barbori Krejčikovi s 6:2 in 6:1 prebila v glavni del turnirja WTA v Carigradu, je na 130., Tamara Zidanšek na 136. in Nastja Kolar na 381. mestu.