Skupno je to zanj že 76. zmaga na turnirjih ATP, z 31. zmago pa je postal tudi rekorder na turnirjih serije masters. Doslej tudi nobenemu igralcu v zgodovini ni uspelo nobenega turnirja dobiti 11-krat.

Že naslednji teden bo imel možnost, da 11. osvoji tudi turnir v Barceloni, zagotovo pa bo prvi favorit tudi na mednarodnem prvenstvu Francije v Parizu.

»Sem na svojih igriščih, počutim se odlično. V zadnjih petih mesecih ni bilo tako, imel sem kar nekaj težav. A zdaj sem zdrav in pripravljen na nove izzive, a o Barceloni in Parizu še na razmišljam. Zdaj uživam v zmagi, to se ne zgodi vsak dan,« je po zmagi dejal Nadal, ki je igral svoj prvi turnir po januarju, ko je na odprtem prvenstvu Avstralije predal dvoboj Marinu Ćiliću.

Španec, ki je na pesku osvojil 36 zaporednih nizov, finala dveh povratnikov po poškodbi ni dobro začel, Japonec mu je kot prvi na turnirju vzel servis že v tretji igri, a je številka ena svetovnega tenisa hitro vrnila udarec, prešla v prednost in niz gladko dobila. Še manj dela je imela v drugem nizu, povedla je s 5:1 in dvoboj po 93 minutah mirno pripeljala do konca.