V četrtfinalnih dvobojih Davisovega pokala, ki bodo v Genovi, Valencii, Varaždinu in Nashvillu potekali od jutri do nedelje, bosta favorita za napredovanje v polfinale Hrvaška in ZDA. Bolj izenačena dvoboja gre pričakovati med Italijo in Francijo ter Španijo in Nemčijo.

Italija – Francija (Genova, pesek): Branilci lovorike Francozi bodo v Italiji gostovali prvič po letu 1977. Glede na uvrstitve najboljših posameznikov na svetovni lestvici so v rahli prednosti Francozi, glede na igralno podlago vloga favoritov pripada Italijanom. Prvi igralec domačinov bo Fabio Fognini (18. na svetu), ki je znan po tem, da odlično tekmuje v dvobojih Davisovega pokala. Izmed prijavljenih igralcev je drugi najvišje uvrščeni Italijan na svetovni lestvici Paolo Lorenzi (55.), ki bo poskušal presenetiti katerega od francoskih igralcev, med katerimi je najvišje uvrščen Lucas Pouille (11. na svetu).

Španija – Nemčija (Valencia, pesek): Vrnitev Rafaela Nadala, nove številke 1 na svetu, je osrednja teniška vest. Rafa se je odločil, da bo peščeno sezono, v kateri bo branil številne lovorike, začel z dvoboji Davisovega pokala. Ko igra Nadal na pesku, je vselej favorit, ko z njim igra Španija, je prav tako favoritka. Španci bodo imeli v svoji ekipi še Pabla Carreno Busta (12. na svetu) in Roberta Bautista Aguta (17.). Glavni adut Nemčije, da se po enajstih letih uvrsti v polfinale Davisovega pokala, bo Alexander Zverev (4.), neugoden zna biti na pesku tudi Philipp Kohlschreiber (31.). Tekmeca sta se doslej pomerila kar 17-krat.

Hrvaška – Kazahstan (Varaždin, pesek): Na prvem medsebojnem srečanju v Davisovem pokalu bo Hrvaška izrazita favoritinja. Statistika dvobojev na domačem terenu sicer ni v prid Hrvaški, ki je v Davisovem pokalu od sedmih dvobojev v najmočnejši skupini dobila le dva, toda enega od njih letos v prvem krogu, ko je v Osijeku premagala Kanado. Težko je verjeti, da bi lahko imela Marin Čilić (3. na svetu) in Borna Čorić (28.) težave proti Mihailu Kukuškinu (92.) in Aleksandru Nedovjesovu (230.).

ZDA – Belgija (Nashville, dvorana, trda podlaga): Teniška reprezentanca ZDA je dobila vse štiri medsebojne dvoboje doslej, in sicer v letih 1954, 1957, 1998 in 2005. V zadnjih letih je bila v Davisovem pokalu sicer uspešnejša Belgija, ki se je dvakrat uvrstila v finale, vselej z Davidom Goffinom (10. na svetu), ki pa tokrat ne bo igral, zato bodo John Isner (9. na svetu), ki je minuli konec tedna dobil turnir serije masters v Miamiju, Sam Querrey (14.) in Jack Sock (16.) izraziti favoriti.