Žaromet za medijsko legendo je Vilerjevi, ki je zaslovela v zlatih časih slovenske popevke z interpretacijami skladb priznanih slovenskih skladateljev in tekstopiscev, izročil predsednik republike Borut Pahor. Uredništvo revije Vklop, ki je žaromete podelilo, je ob tem v sporočilu za javnost izrazilo ponos, da so lahko tako z nagrado opomnili na lastnico enega najlepših in najbolj prepoznavnih glasov.

Poleg žarometa za medijsko legendo in žarometa za igralca leta je žirija podelila žaromet tudi za družbeno odgovorni projekt za leto 2017. Ta je šel v roke komiku Andreju Težaku Teškyju, ki je v preteklem letu s projektom Stand-up maratonec zbiral sredstva za socialno ogrožene otroke pod okriljem projekta Botrstvo. Žaromet za najboljšo voditeljico informativne TV-oddaje je prejela Manica Janežič Ambrožič.

Magnifico prejel nagrado za glas leta

Nagrado v kategoriji zabavna TV-oddaja je prejela oddaja Znan obraz ima svoj glas, nagrado za pesem leta je prejela pesem Nipkeja in Trkaja z naslovom Vsi smo na istem, nagrado za glas leta pa je prejel Magnifico. Igralka leta je postala Nina Ivanič, filmska zgodba leta pa uspešnica Košarkar naj bo.

Žaromet za nabrušen TV-jezik leta je že drugič zapored domov odnesel Jure Godler. V kategoriji gostitelja razvedrilne TV-oddaje je slavil Peter Poles, v kategoriji najboljša tekmovalna TV-oddaja pa so žaromet prejeli ustvarjalci oddaje Zvezde plešejo. Letos so prvič podelili tudi žaromet za spletno zvezdo leta, ki ga je prejel vloger Ciril Komotar.

Najboljše v enajstih kategorijah na področju glasbe, filma, igre in televizije ter letos prvič tudi svetovnega spleta je s točkovanjem določilo 25 članov strokovne žirije, uredništvo revije Vklop pa je določilo prejemnika žarometov za družbeno odgovorni projekt leta in za medijsko legendo.

Slovensko medijsko nagrado je že drugič podelila revija Vklop, ki izhaja pod okriljem medijske skupine Media24.