Gledališče v mestu Konstanz na jugu Nemčije je tistim, ki bi na rokah imeli trak s kljukastim križem, ponudilo brezplačne vstopnice za predstavo, naslovljeno po knjigi nekdanjega voditelja nacistične Nemčije Adolfa Hitlerja. Trakove so prejeli ob vhodu v gledališče, nositi pa so jih morali med predstavo. Tisti, ki bi plačali vstopnico, naj bi nosili Davidovo zvezdo »v znak solidarnosti z žrtvami nacionalsocialističnega barbarstva«.

Zaradi pogojnih brezplačnih vstopnic je več pritožb prejelo tudi tožilstvo, ki je preiskalo, ali je mogoče ponudbo obravnavati kot umetniško svobodo. V skladu z nemško zakonodajo je namreč javno razkazovanje simbola nacionalsocializma z redkimi izjemami nezakonito. Kot so kasneje sporočili iz tožilstva, gre za umetniško predstavo, ki je v skladu z v ustavi zagotovljeno svobodo govora, tako da premiera ni bila odpovedana.

Pripravili so jo ob obletnici Hitlerjevega rojstva. Voditelj nacistične Nemčije se je rodil 20. aprila 1889 v Avstriji. Po navedbah gledališča je igra Georgea Taborija, ki je umrl leta 2007, karikatura Hitlerjeve mladosti. Iz gledališča so že pred dnevi sporočili, da so skušali s ponudbo zgolj pokazati, kako lahko je ljudi podkupiti. Število ljudi, ki so bili pripravljeni nositi kljukasti križ, je presenetljivo in zastrašujoče, so povedali takrat.

Nemško-izraelsko združenje v regiji Bodensee je ponudbo označilo za neokusno in pozvalo k bojkotu. Pozivu so se pridružili tudi v Judovsko-krščanskem združenju.