»Priprave na prvi I feel Slovenia Ironman 70.3 Slovenian Istria potekajo izvrstno in po pričakovanjih. Seveda je še kar nekaj dela pred nami, vendar me veseli, da vse poteka v skladu z zastavljeno časovnico. Kar se tiče organizacije, je načeloma vse dorečeno, usklajujemo le še podrobnosti; prav tako so v polnem teku dogovori s sponzorji in podizvajalci, ki jih seveda na tako obsežnem dogodku ne bo malo,« pravi direktor tekme Milan Eržen.

Pri tem ga veseli, da je javnost pozitivno sprejela prihod tega svetovno znanega licenčnega tekmovanja v Slovenijo. »Kot sem že večkrat poudaril, je to veliko več kot le športno tekmovanje, pač pa tudi promocija zdravega življenjskega stila in predvsem izvrstna priložnost za turistično in gospodarsko promocijo Slovenije.«

Polovični ironman je sicer tekma, sestavljena iz 1,9 kilometra plavanja, 90 kilometrov kolesarjenja in 21,1 kilometra teka. Slovenski prireditelji so dobili triletno licenco, v prvi izvedbi bodo nastopali le rekreativci oziroma tako imenovani tekmovalci v starostnih skupinah. Za tekmo je na voljo 2000 mest, skupaj s spremljevalci pa naj bi slovenska obala med tridnevnim dogodkom računala na do 20.000 nočitev.

Start in cilj največjega triatlonskega dogodka v zgodovini Slovenije bosta v Kopru. Plavalni del bo potekal v Kopru, kolesarski del bo šel čez Luko Koper, Ankaran, v Italijo in nazaj v Slovenijo čez Osp, Sveti Anton, v Koper, Šmarje, Izolo in Koper. Tek bo potekal po Kopru, ob obalni cesti do Izole, po starem delu mesta in nazaj v Koper do cilja.

Startni seznam se polni po pričakovanjih prirediteljev. Trenutno sta razprodani prvi dve od štirih cenovnih razredov. Največ prijavljenih zaenkrat prihaja iz Slovenije, sledijo Avstrija, Italija in Nemčija.