Evropski proizvajalec letal s sedežem v Franciji se je povezal s francoskim podjetjem Zodiac Aerospace in zasnoval ležišča, ki bodo potnikom na dolgih letih omogočala nekoliko udobnejšo izkušnjo. Kabine bodo v tovornem delu letala, po navedbah proizvajalca pa ne bodo ovirale nalaganja in razkladanja prtljage ter tovora. Po potrebi bodo spalni del z lahkoto odstranili z letala in ga nadomestili s tovorom.

»Ko smo letalskim družbam predstavili idejo in pokazali makete, smo prejeli odlične odzive,« so pri Airbusu zapisali v izjavi za javnost. Po predstavljenih maketah sodeč bo spalni del sestavljen iz hodnikov s pogradi na obeh straneh. Predvideni so tudi večji zaprti prostori za družine in posebni prostori za gibalno ovirane in ljudi, ki potrebujejo medicinsko oskrbo.

Le za tiste, ki jih ne muči klavstrofobija

Kako globoko bo potrebno seči v žep, če boste želeli čezoceanski let prespati v postelji, za zdaj še ni znano. Jacques Rocca, Airbusov predstavnik za odnose z javnostmi, je za CNN dejal, da bodo ležišča potnikom na voljo na daljših letih. Letalske družbe bodo potnikom ob nakupu letalskih vozovnic ponudile doplačilo za rezervacijo ležišča v tovornem delu letala. Slednjega bodo s potniško kabino povezovale stopnice.

H klavstrofobiji nagnjeni ljudje bodo najverjetneje raje ostali v potniški kabini, saj tovorni del letala nima oken.