Podobno kot Manchester City in Roma je moral tudi Juventus na povratni četrtfinalni tekmi nadoknaditi kar tri gole zaostanka. Po vzoru Rimljanov in sinje modrih so tudi Torinčani od prve minute napadli na vso silo in po le dveh minutah že poskrbeli za presenečenje na Santiagu Bernabeuu. Keylorja Navasa je matiral hrvaški golgeter Mario Mandžukić, ki je bil po asistenci nekdanjega Realovega igralca Samija Khedire uspešen z glavo.

Le pet minut pozneje bi lahko Juventus vodil že z dvema goloma razlike, vendar je strel Gonzalu Higuaini Navas ubranil. Raztreseni nogometaši Reala so se v naslednjih minutah le uspeli otresti začetnega pritiska in si tudi sami priigrali nekaj priložnosti. V 10. minuti je bil zadetku blizu Gareth Bale, v 14. pa je dlani Gianluigija Buffona ogrel Cristiano Ronaldo.

Gosti so v nadaljevanju popustili, posledično pa je bilo tudi razmerje moči na zelenici precej bolj izenačeno. Ko je že kazalo, da jim zmanjkuje moči so italijanski prvaki znova udarili. V 36. minuti se je še enkrat med strelce vpisal Mario Mandžukić in tudi tokrat po natančni podaji Stephena Liechsteinerja mrežo zatresel z glavo. Nadvse razburljiv prvi polčas se je zaključil z atraktivno prečko, ki jo je po podaji Tonija Kroosa s prostega strela zadel Rafael Varane.

Nezadovoljen s predstavo svojih igralcev se je trener Madridčanov Zinedine Zidane ob polčasu odločil kar za dvojno menjavo. Casemira je zamenjal Lucas Vazquez, Garetha Balea pa Asensio. Vse bolj nervozni igralci Reala so v začetku drugega dela tekmece povsem stisnili na svojo polovico, kljub nekaj strelom v okvir vrat pa se mreža Italijanov ni zatresla.

Neučinkovitost v napadu se jim je maščevala v 61. minuti, ko je hudo napako Navasa izkoristil Blaise Matuidi, ki je zadel za 3:0 in izničil prednost Reala s prve tekme. Po doseženem zadetku je stara dama igro umirila, zaigrala bolj obrambno, pobudo pa znova prepustila Madridčanom.

V zaključku tekme je začel Real silovito napadati, a žoga ob razpoloženem Buffonu v vratih ni želela v gol. Ko je že kazalo na podaljšek, je angleški sodnik Michael Oliver v 93. minuti šokiral goste in po domnevnem prekršku nad Vasquezom pokazal na najstrožjo kazen. Pri pobesnelih gostih si je zaradi protestov izključitev prislužil Buffon, zato je moral v vrata Wojcieh Szczesny. Enajstmetrovko je uspešno izvedel Ronaldo in poskrbel, da se je Real uvrstil v polfinale.

Bayern suveren na Allianz Areni

Do presenečenja ni prišlo na drugi četrtfinalni tekmi večere med Bayernom in Sevillo. Bavarci so ubranili prednost s prve tekme (2:1), saj se je obračun na Allianz Areni v Münchnu končal brez zadetkov.