Vratar Juventusa Gianluigi Buffon je pred ponovitvijo lanskega finala v intervjuju izbrano spregovoril o najboljšemu strelcu lige prvakov, madridskemu zvezdniku Cristianu Ronaldu. Nemara je slutil, kaj se bo zgodilo na prvi četrtfinalni tekmi, saj je Portugalec zadel že v 3. minuti, ko je podajo Isca z zunanjim delom desnice z občutkom zavrtinčil v daljši kot.

Real je po odličnem uvodu v tekmo nekoliko popustil v ritmu in prepustil posest Torinčanom ter prežal na protinapade. V 23. minuti je po izvedbi prostega strela in predložku v kazenski prostor Špancev spretno poizkusil Gonzalo Higuain, kostariški vratar v dresu kraljevega kluba Keylor Navas pa se je izkazal z refleksno obrambo.

Tempo igre se je dvignil, naslednjo priložnost pa so imeli Madridčani, ko je v 36. minuti strel z razdalje nemškega vezista Tonija Kroosa ustavila prečka. Prvi odmor je vseeno bolj prav prišel aktualnim prvakom, saj je bil Juventus v naletu, a do pravega zaključka ni in ni uspel priti. Argentinski napadalec Paulo Dybala je v 45. minuti zaradi simuliranja v želji po enajstmetrovki prejel rumeni karton, le nekaj minut pred tem pa so domači zahtevali igro z roko Casemira, a je glavni sodnik Cüneyt Çakır odločno odmahnil z rokama.

Juventus v drugem polčasu napadel in se opekel

Po petih minutah nadaljevanja je ob prodoru Karima Benzemaja v kazenski prostor domačih ponovno do dobre priložnosti prišel Ronaldo, ki je zgrešil diagonalni strel na desno vratnico. V 56. minuti je nato dih za nekaj trenutkov zastal španskim navijačem, zatem ko se je žoga po prostem strelu Dybale odbila v nasprotni smeri gibanja vratarja Navasa in v loku švignila mimo gola.

Kako bi se tekma odvila, če bi žoga zavila v mrežo gostov iz Madrida, se bodo zagotovo spraševali najzvestejši navijači italijanskega prvaka, tako pa je Juventus kasneje v slabih desetih minutah bržkone že zapravil možnosti za uvrstitev v polfinale.

Začelo se je v 64. minuti, Lucas Vazquez je bil le štiri minute po vstopu v priložnosti, ko mu je strel lepo pripravil Ronaldo. Buffon se je ob slabšem strelu izkazal s posredovanjem, vendar je bil nato v nadaljevanju akcije enostavno nemočen. Zdelo se je namreč, kot bi si Ronaldo rekel – 'če ne boste zabili vi, bom pa jaz' – in visoko podajo s škarjicami pospravil v mrežo nasprotnika. Zagotovo zadetek, ki si ga velja ogledati večkrat, ob navdušenju nad čudovito potezo so Portugalcu zaploskali tudi italijanski navijači. To je bil njegov 14. zadetek na devetih tekmah letošnje izvedbe lige prvakov.

Kot da to še ne bi bilo dovolj, je dve minuti kasneje sledil nov šok za domače, ko je rdeči karton zaradi nevarne igre prejel vročekrvni Dybala, še šest minut zatem pa je Buffona po podaji Ronalda v tretje premagal Marcelo. Realovci so imeli do konca tekme še kar nekaj priložnosti, vendar je ostalo pri 3:0, kar je pred povratno tekmo v španski prestolnici seveda gromozanska prednost. Bayern je v gosteh po preobratu z 2:1 premagal Sevillo.

Juventus:Real Madrid