Sinje modri so začeli sanjsko in zadeli že v drugi minuti, ko je bil natančen Gabriel Jesus. Zelo vroče pred vrati Liverpoola je bilo znova ob koncu polčasa, ko je v 41. minuti Bernardo Silva najprej stresel vratnico, le minuto kasneje pa je zadel Leroy Sane, a so španski sodniki dosodili vprašljiv prepovedan položaj.

Prvo pravo priložnost na povratnem srečanju so imeli v sklepnem delu prvega polčasa tudi Redsi, ko je izjemno prodiral Oxlaide Chamberlain in po povratni podaji že preigral vratarja, a iz težkega položaja zgrešil prazno mrežo. Je pa zato v nadaljevanju po akciji s Sadiem Manejem mimo vratarja Cityja švignil Salah in rutinirano spodkopal žogo mimo obrambe sinje modrih za 1:1. Za preobrat je v 77. minuti poskrbel Firmino, ki je najprej ukradel žogo in nato kar sam z desnico izjemno natančno zaključil ob levi vratnici in postavil končnih 2:1.

Rimska pravljica

Roma je bila v prvem polčasu vidno boljši tekmec in povedla že zelo zgodaj, potem ko je v šesti minuti Daniele de Rossi podal v kazenski prostor, kjer je spretno zadel Edin Džeko. Pred tem so bili Katalonci v četrti minuti dvakrat nevarni, a neuspešni. Novi lepi priložnosti so v prvem polčasu zapravili domači, in sicer Patrik Schick, ko je v 29. minuti z glavo meril mimo gola, in Džeko, ki je v 37. minuti prav tako streljal z glavo, Marc-Andre ter Stegen pa je žogo odbil čez prečko.

V 58. minuti je Roma prednost podvojila, potem ko je de Rossi zanesljivo unovčil enajstmetrovko, ki jo je zakrivil Gerard Pique. Deset minut pozneje je De Rossi s premalo natančnim strelom z glavo zapravil novo Romino priložnost, v 74. minuti pa je na drugi strani nase opozorila tudi Barcelona, a je Messijev strel z roba kazenskega prostora ustavil domači vratar Alisson Becker.

V 79. minuti se je moral po strelu Stephana El Shaarawyja iz bližine vnovič izkazati Ter Stegen. Štiri minute zatem pa je na rimskem stadionu završalo, saj je po kotu Kostas Manolas z glavo zadel za tako želenih 3:0. Ob koncu so imeli sicer Katalonci prek Ousmaneja Dembeleja priložnost za rešilni zadetek, a je žoga po strelu od daleč z desne strani končala nad prečko rimskega gola.

Rimljani so tako poleg Liverpoolčanov prvi polfinalisti letošnje izvedbe lige prvakov.

Liverpool : Manchester City

Roma : Barcelona