Luka Zahović je s prvim hat-trickom v slovenski nogometni ligi poskrbel za uvodno spomladansko zmago Maribora, ki ima še vedno deset točk zaostanka za vodilno Olimpijo. Dnevnikova žirija je Zahovića enotno izpostavila kot najboljšega igralca 26. kroga, mariborski napadalec pa se je v tej sezoni sploh prvič dokopal do točk.

Potem ko je nogometna zveza njegovega očeta in športnega direktorja kluba Zlatka za pol leta suspendirala, Luka Zahović z goli rešuje tudi čast družine. V letošnji sezoni se je dvaindvajsetletni nogometaš večkrat osmešil, ko mu žoge ni uspelo pospraviti niti v prazno mrežo, a ni obupal. Nov zagon je dobil na nedavnem derbiju z Olimpijo v Stožicah, ko je z izenačujočim zadetkom poskrbel, da ima Maribor še vedno nekaj možnosti za naslov prvaka. Zahović je bil še bolj razpoložen minulo soboto, ko je s tremi goli sam premagal Celjane in dokazal, da je strelske suše zanj konec. Trener Darko Milanič ocenjuje, da je Zahović napredoval predvsem v dvobojih ena na ena, pri katerih je postal odločnejši in spretnejši. Ko je že kazalo, da se bo stežka izkopal iz strelske krize, saj je v 900 minutah dosegel le dva gola, bo Zahović očitno vodilni mariborski adut v lovu na Olimpijo.

Luka Zahović je prvi zvezdniški trenutek v karieri dočakal leta 2014 v ligi prvakov, ko je v Ljudskem vrtu v 92. minuti dosegel gol za remi proti Sportingu. Mediji so se razpisali, da ima nogometne gene po slovitem očetu, obenem pa so se pojavila ugibanja, ali bo oblekel dres portugalske reprezentance, saj ima dvojno državljanstvo, ker se je rodil v Guimarãesu. V Maribor se je preselil šele pri dvanajstih letih, ko je bolje govoril portugalsko kot slovensko. Z nogometom se je kot osnovnošolec spoznaval pri portugalskemu velikanu Benfici, krajša avantura v Heerenveenu pa se mu ni posrečila. V Mariboru bo le z goli in uspešnimi predstavami utišal kritike, ki menijo, da v Ljudskem vrtu igra le zaradi vplivnega očeta.