Sodnica Emma Arbuthnot je danes zaslišala dve priči obrambe, ki sta govorili o povezanosti politike in gospodarstva na Hrvaškem. Todorićevi odvetniki so nasprotovali izročitvi nekoč najvplivnejšega hrvaškega poslovneža v njegovo domovino zaradi domnevnega političnega ozadja sumov, so iz Londona poročali hrvaški mediji.

Odvetniki so trdili, da obtožnica proti Todoriću ni utemeljena, ker da tožilstvo nima trdnih dokazov. Menili so, da bi lahko Todorić po izročitvi več let prestal v zaporu, preden se bi sojenje sploh začelo, in poudarili, da Todorić ne bi bil zmožen plačati varščine, ker je njegovo premoženje blokirano. Odvetniki hrvaške države so zavrnili vse navedbe obrambe. Tudi na sodnico navedbe, da gre za politično motivirane sume, niso naredile močnega vtisa, je poročalo hrvaško uredništvo regionalne televizije N1.

Sodnica je dejala, da bo odločitev Todoriću izročila 20. aprila. V veljavi ostajajo tudi vsi varnostni ukrepi proti Todoriću, so pa njegovi soprogi vrnili potni list.

Po objavi odločitve bodo v sedmih dneh mogoče pritožbe, nato bodo možni nadaljnji postopki na angleških višjih sodiščih. Britanski strokovnjaki ocenjujejo, da bi bil lahko postopek zaključen v naslednjih treh do šestih mesecih, je še poročala N1. Tudi hrvaški minister za pravosodje Dražen Bošnjaković je danes ocenil, da bi lahko postopek proti Todoriću potekal več mesecev, a manj kot leto dni. Todorića in 14 njegovih bivših sodelavcev v Zagrebu sumijo finančnih malverzacij, ki naj bi Agrokor pripeljale na rob propada.