Osemnajstletni fant, ki naj bi ga v ponedeljek ob pol treh popoldne na pločniku blizu lokala Indeks Lipca v prepiru zabodel 21-letnik, je v smrtni nevarnosti, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. O poškodbah, ki jih je 18-letnik dobil, niso (še) rekli nobene, češ da kriminalistična preiskava še vedno traja.

Naj spomnimo, kaj smo izvedeli na kraju zločina dobro uro po dogodku. Pred lokalom s hitro prehrano Indeks Lipca v Igriški ulici, nekje med Dramo in strojno fakulteto, se je vnel prepir v gruči fantov. Eden od njih je drugega fanta odrinil, ta pa je prvega zabodel z ostrim predmetom. Ves v šoku in hudo okrvavljen se je zatekel v bližnji lokal Holyfood, kjer so mu najprej pomagali zaposleni, zelo hitro pa še reševalci in policisti. Slednji so se podali v lov za gručo fantov in jih tudi prijeli.

Jutri o izsledkih preiskave

»Ljubljanski kriminalisti danes nadaljujejo preiskavo kaznivega dejanja poskusa uboja v Igriški ulici v Ljubljani. Po do zdaj zbranih obvestilih in prvih ugotovitvah ogledov kraja kaznivega dejanja je znano, da je med 18-letnim oškodovancem in 21-letnim osumljencem nastal spor, v katerem je 21-letnik zabodel 18-letnika, nato pa s kraja zbežal z osebnim avtomobilom. Policisti so osumljenca po dogodku kmalu izsledili in prijeli, ko je bil v skupini več oseb. V nadaljevanju so 21-letniku zaradi suma storitve kaznivega dejanja poskusa uboja odvzeli prostost, preostale osebe so bile izpuščene,« je danes nekaj podrobnosti sporočila Nataša Pučko, tiskovna predstavnica PU Ljubljana.

Očividci so nam povedali, da je bil fant zaboden v prsni koš in hudo porezan po roki, da pa je bil ves čas pri zavesti in se je »dobro držal«. V ponedeljek status njegovih poškodb še ni bil jasen, policija tudi ne poroča o številu vbodov, prav tako molči o vzrokih za prepir. A če je glede na uradne podatke policije in pripovedovanja očividcev še v ponedeljek kazalo, da ne gre za zelo resne poškodbe, se je to danes spremenilo. Po naših podatkih je bil 18-letnik dvakrat zaboden, hujša je rana v prsni koš, zaradi katere naj bi nastale bodisi notranje krvavitve bodisi poškodbe kakšnega od vitalnih organov. »Osemnajstletni oškodovanec je v dogodku utrpel hude telesne poškodbe in je še vedno v zdravstveni oskrbi, njegovo življenje je ogroženo,« je sporočila tiskovna predstavnica policije, ki je napovedala, da bodo o zaključku preiskave več lahko povedali predvidoma jutri.