Vsaj dva hekerja, ki sta se poimenovala Prosox in Kuroi'sh, sta videospotu za pesem Despacito in še nekaj drugim spremenila naslov in vanj dodala svoji imeni ali pa besedo »hacked«. V opis video posnetkov sta zapisala sporočilo »Osvobodite Palestino.«

Videospotu za pesem Despacito sta spremenila tudi naslovno fotografijo, ki se prikaže pred klikom na posnetek. Ta je po napadu nekaj časa ostal izpostavljen na vrhu posnetkov, ki jih predstavlja stran znanega gostitelja videospotov Vevo. Na spremenjeni fotografiji je bila skupina zamaskiranih oseb, v rokah pa so imeli pištole. Po poročanju BBC, gre za izsek iz španske televizijske serije Money Heist (Rop denarja).

To smo naredili »za zabavo«

Omenjenega videospota za pesem Despacito na youtubu ni več videti. Po poročanju BBC, pa so nekateri drugi posnetki na spletu še dostopni. Spremenjen naj bi bil le njihov naslov, pri nekaterih je spremenjena naslovna fotografija, sama vsebina posnetka pa naj bi ostala nedotaknjena. Hekerji so med drugim spremenili tudi videospote izvajalcev Shakire, Selene Gomez, Draka in Taylor Swift – vsi so bili objavljeni na njihovih Vevo profilih. Vevo je sicer ponudnik, ki na spletu gosti videospote znanih izvajalcev, in je v lasti več znanih glasbenih založb, med njimi Universal Music Group in Sony Music Entertainment.

Na twitterju se je po napadu oglasil neznani uporabnik z imenom Prosox, ki naj bi bil po objavi sodeč povezan s hekerskim napadom. Zapisal je, da so to naredili izključno za zabavo in da so imenu posnetkov dodali besedo »hacked«. »Ne sodite me, rad imam youtube,« je dodal. Kmalu so pod njegovo objavo začeli tudi ostali uporabniki izražati želje po spremembah in izbrisu določenih video posnetkov, ki jim niso všeč, ali pa umaknitvi uporabnikov, ki sporočajo vsebine, s katerimi se ne strinjajo.