Lesena gradnja bi lahko v povezavi z inovativnimi turistično-poslovnimi idejami predstavljala pomemben razvojno-ekonomski premik na področju turizma z visoko dodano vrednostjo v Sloveniji in regiji.

Hitra gradnja, kakovostno bivanje

Les se kot naraven gradbeni element ponuja kot privlačen in funkcionalen material. Omogoča hitro in preprosto gradnjo, povečuje kakovost bivanja in zmanjšuje obremenitve naravnih virov.  Lesena turistična arhitektura izkorišča posebnosti in značilnosti posameznega kraja, z njimi ne tekmuje, temveč jih poudarja; je zdrava, topla in privlačna arhitektura, usmerjena v prihodnost.

Ugledni tuji predavatelji

O možnostih uporabe lesa v turizmu  bodo na predavanjih svoje izkušnje na primerih dobre prakse predstavili ugledni tuji arhitekti. Predavatelji bodo Adrianus Kil in Ronald Koster (RO&AD Architecten) iz Nizozemske; Andreas Profanter in Christian Rottensteiner (NOA – Network of architecture) ter Matteo Scagnolo (MoDus) iz Italije, Marco Lavit Nicora (Atelier LAVIT) iz Francije in Luis Rebelo de Andrade (Rebelo de Andrade) iz Portugalske. (ktm)