Nova tekma, enak razplet. Hokejisti Jesenic so na prvi tekmi finala državnega prvenstva še enajstič na dvanajstih tekmah v letošnji sezoni ugnali večnega tekmeca Olimpijo in tako v seriji na tri zmage vknjižili prvi uspeh. Druga tekma bo jutri ob 19.15 v dvorani Tivoli, kjer Ljubljančani že dve leti niso premagali gorenjskega moštva.

Čeprav ekipa trenerja Gabra Glaviča tokrat ni prikazala tako dobre predstave kot na zadnjih derbijih, je bilo to vseeno dovolj za zmago. Pred 2500 gledalci v Podmežakli so gostitelji v zadnji tretjini vodili že s 3:0, a je nato Janez Orehek najprej dosegel prvi gol Olimpije proti Jesenicam po 211 minutah (nazadnje je zabila na drugi tekmi četrtfinala alpske lige), nato pa je v 46. minuti Miha Zajc poskrbel za razburljiv zaključek, v katerem pa Ljubljančanom ni uspelo priti do podaljška. Podoben padec zbranosti kot v soboto v zadnji tretjini so si Jeseničani privoščili na prvi tekmi četrtfinala alpske lige, ko so zmagali z enim golom razlike, potem pa serijo dobili s 4:0 v zmagah.

»Odgovore iščem tudi sam, a se mi zdi, da imam kar prav, ko povem, da so posledica igranja na dveh frontah. Že avgusta sem vedel, da ne bo lahko, a vztrajam do konca. Določen davek pa seveda plačujemo, zato posledično proti Olimpiji to pot nismo bili tako suvereni kot v preteklih tekmah,« je dogajanje v zadnji tretjini pokomentiral trener Jesenic Gaber Glavič, ki si želi finalno serijo zaključiti čim hitreje. »Dejstvo je, da bomo morali določene stvari v igri popraviti. Če nam bo to uspelo, potem se nimamo česa bati.«

Druga finalna tekma je precej bolj pomembna za Olimpijo, saj bo v primeru poraza naslov skorajda že oddan Jesenicam. »V številnih elementih smo bili na prvi tekmi boljši od nasprotnika. Pokazali smo, da smo na pravi poti, saj se nismo predali. Če bo šlo tako naprej, zna biti finalna serija še zanimiva,« optimizma kljub dejstvu, da je na vseh dosedanjih petih tekmah proti Jesenicam na klopi Olimpije izgubil, ne zmanjkuje Juretu Vnuku.