Torrey Mitchell je v 10. minuti popeljal kralje v vodstvo, Dustin Brown je v 13. povišal na 2:0, med podajalci je bil Kopitar.Alexander Kerfoot je na začetku druge tretjine ob igralcu več znižal na 1:2. Po dveh minutah igre v zadnji tretjini je Kyle Clifford postavil končni izid.

Vratar Jonathan Quick je za kralje, ki imajo po novem točko več od Anaheima in z zadnjih dveh tekem rednega dela sezone za preboj v končnico potrebujejo vsega točko, zbral 27 obramb.

»To je bil res velik korak za nas in smo le še korak oddaljeni od končnice,« je po tekmi dejal Brown: »Stvari morajo iti res zelo narobe za nas in obenem za druge ekipe sanjski razplet, da nam letos ne bi uspelo. A nikoli nisi noter, dokler nisi res noter.«

Tri tekme pred koncem rednega dela je v zahodni konferenci Los Angeles šesti s 96 točkami, sedmi je Anaheim s 95, a tekmo manj, v igri za končnico zahoda sta le še osmouvrščeni Colorado s 93 in devetouvrščeni St. Louis z 92 točkami.

Tudi pri Coloradu še imajo možnosti za končnico. »Imamo zelo mlado ekipo, a nočem iskati izgovorov. Vemo, da moramo priti do končnice. Smo dobra ekipa in trdo smo delali vso sezono. Z današnjo tekmo smo si malo otežili delo, a še imamo možnosti,« je dejal branilec Colorada Nikita Zadorov.

Naslednja tekma, s katero si že lahko zagotovijo končnico tekmovanja za Stanleyjev pokal, kralje čaka v četrtek ponoči, ko bodo v domačem Staples Centru gostili Minnesota Wild.

Na preostalih tekmah so Toronto Mable Leafs s 5:2 premagali Buffalo Sabres, Florida Panthers so ohranili upe na končnico in s 3:2 ugnali Carolina Hurricanes, Ottawa Senators so doma s 5:6 klonili proti Winnipeg Jets, domač poraz do doživeli tudi tekmeci kraljev v boju za končnico zahoda, St. Louis Blues, ki so z 2:4 izgubili proti Washington Capitals. Naslednji tekmeci kraljev, hokejisti Minnesote pa so s 3:0 ugnali Edmonton Oilers.